Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 12 - NOVEMBER 2022

KNEPPERS

Door weilanden, over boerenland-weggetjes en door bospaden. Bureau Natuurzorg rijdt door heel het land in verschillende, soms ruige natuurgebieden. Om het veldwerk goed te kunnen uitvoeren, zijn dus auto’s nodig die dat aankunnen. Al snel kwam Bureau Natuurzorg uit bij stadgenoot Kneppers Autobedrijf.

Zwaar werk in ruige gebieden? Laat dat maar aan deze SUV’s over

Wat het ecologische adviesbureau Bureau Natuurzorg precies doet? Dat is eigenlijk te veel om op te noemen. Senior ecoloog en eigenaar Theo de Kreij zet zich samen met zijn zoon Marco in voor het behouden en verbe-teren van bestaande natuur en biodiversiteit.

OFFROAD
Naast natuurbescherming en advisering draait het bij Bureau Natuurzorg onder meer om natuurtoetsen, inventarisaties flora en fauna, projectbegeleiding en exotenaanpak. “Bijvoorbeeld bij het (her)inrichten van natuurgebieden, baggerprojecten, dijkverbeteringen en eco-logisch maaibeheer”, legt Theo uit. Dat doet Bureau Natuurzorg voor onder meer waterschappen, gemeenten, Staatsbosbeheer, Prorail, aannemers in de grond- weg- en waterbouw en projectontwikkelaars. “Daardoor zijn we veel onderweg en zijn we geheel afhankelijk van onze auto’s. We werken door heel Nederland, bij ingewikkelde projecten soms ook daarbuiten. Onze auto’s leggen gemiddeld zo’n 40.000 kilometer per jaar af. Ongeveer 15% van die kilometers zijn offroad. Dat vergt veel van een auto.”

KNEPPERS

PASSEN BIJ IMAGO
De Mitsubishi Outlander waarover Bureau Natuurzorg beschikte kon nog wel even mee, maar die diesel past qua vervuiling niet meer bij het groene imago van het bedrijf. De keuze voor de nieuwe auto’s viel enkele maanden geleden op de Toyota RAV4 Hybrid. Op aan-raden van het Zoetermeerse autobedrijf Kneppers, die merkspecialist is in Toyota.

“Omdat we door het grote aanbod aan, binnen ons budget passende SUV’s, niet meer goed konden kiezen, hebben wij nu eens
anderen om advies gevraagd. Veel SUV’s zijn alleen nog maar ‘asfaltridders’. Wij waren op zoek naar betrouwbare 4x4 aandrijving.” Theo kwam bij het familiebedrijf Kneppers Autobedrijf (sinds 1966) uit nadat hij daar goede verhalen over hoorde. Vooral over het eerlijke advies. “Terwijl ik in de showroom naar een mooie en stevig ogende SUV wees, het oog wil immers ook wat, adviseerde Richard Kneppers ons meteen om die juist niet te nemen vanwege de mindere off-road capaciteiten. Alleen de Toyota RAV4 kan ons werk eigenlijk aan, is niet te zwaar om door natte gebieden te rijden én heeft bovendien voldoende kracht om bijvoorbeeld ook onze boten moeiteloos door het veld te trekken. Kortom, Toyota en het Kneppers-team geven ons een goed gevoel.
Bij Kneppers voelen we ons meteen thuis.”

BUREAU NATUURZORG
Klaproostuin 31
2724 PG Zoetermeer
06 - 124 379 49
theo@bureaunatuurzorg.nl
www.bureaunatuurzorg.nl

KNEPPERS AUTOBEDRIJF B.V.
Rokkeveenseweg Zuid 159
2718 EM Zoetermeer
079 361 09 10
info@kneppersautobedrijf.nl
www.kneppersautobedrijf.nl