Mijn Zaak Zoetermeer starterskrant

ShiMoSto

Als je zo’n stoelmassagestoel alleen al ziet, voel je je schouders al kriebelen om erin te gaan zitten. ShiMoSto - kort voor Shiatsu Mobiele Stoelmassage - komt bij bedrijven over de vloer om werknemers een stukje ontspanning te geven. “Zodat iedereen weer prettig werkt op de werkplek!”, vertelt eigenaresse Nel van ’t Hof. Met dank aan de EigenBaas Avondschool kreeg de enthousiaste stoelmasseuse haar bedrijf goed van de grond.

Zet je wereld even stil en geniet van de ontspanning

Tijdens de EigenBaas Avondschool bij Ter Zake het Ondernemershuis werken starters uit de regio Zoetermeer aan hun ondernemersvaardigheden en ondernemersplan. Daarbij worden zij begeleid door specialisten, ervaren docenten en doorgewinterde ondernemers. Nel van ‘t Hof begon in oktober 2017 aan deze 10-weekse intensieve cursus en won de aanmoedigingsprijs met haar bedrijfspitch. “Zonder deze opleiding zou ik nooit de stoute schoenen aan hebben durven trekken om voor mezelf te beginnen”, vertelt de kersverse onderneemster. “Je ziet hoe anderen denken, krijgt feedback van professionals en leert echt wat ondernemen is. En het mooiste is dat de avondschool je ook echt persoonlijk laat groeien.”

ShiMoSto

REIZEN MET DÉ STOEL
Inmiddels reist Nel met haar stoel-massagestoel langs bedrijven die haar hebben ingehuurd. “Werkgevers anno 2018 hebben oog voor hun mede-werkers en begrijpen dat personeel hun kapitaal is. Ik zie ook echt dat mensen die bij mij in de stoel hebben gezeten met plezier weer aan het werk gaan. Ook al willen de meesten wel wat langer blijven zitten dan de 20 minuten die de baas toelaat”, lacht de stoelmasseuse. 

MACHTIG INTERESSANT
Als Nel begint te vertellen over Shiatsu, kun je niet anders dan geboeid luisteren. “Kijk, dit punt op je hand heeft alles met je lichaamswarmte te maken. Shiatsu is een drukpuntmassage die uit China en Japan komt. Waar je knopen voelt zitten, oefen je druk uit en zorg je dat er weer energie doorheen kan. Ik zet als het ware je lichaam in beweging met deze massagetechniek. Dan gebeurt er echt iets met je lichaam. Het is zó machtig interessant.”

OOK VOOR PARTICULIEREN
Veel mensen vinden het zo ontspannend, dat ShiMoSto vaak de vraag krijgt of de stoelmassages ook thuis gegeven kunnen worden. “Dat doe ik zeker. Weet je hoe relaxed het is om ’s avonds - als de kinderen op bed liggen - nog gemasseerd te worden! Dan zijn de stoelmassages wat langer en pak ik in 40 minuten niet alleen de nek, schouders en rug aan, maar ook de onderrug, armen en handen.” Zet je wereld even stil en geniet van de ontspanning...

SHIMOSTO
Wit-geellaan 44
2718 BD Zoetermeer
(wijk 18 Rokkeveen)
06 - 193 908 73
shimosto55@gmail.com