Mijn Zaak Zoetermeer starterskrant

roy vathorst

Vanaf zijn 12e ontstond er bij Roy Vathorst van RV Webdiensten een grote passie voor social media en online ondernemen. “Toentertijd kon ik bijna een miljoen mensen bereiken op Hyves. Ik had pagina’s met veel voorkomende interesses en actuele onderwerpen, waardoor het bereik gigantisch werd. Toen mijn mailbox ineens voller raakte met e-mails van grote partijen om te mogen promoten via mijn netwerk, besefte ik dat dit weleens een ‘uit de hand gelopen hobby’ kon worden. Mijn netwerk op Hyves breidde ik uit op Facebook en andere platformen. Ik runde vanuit mijn zolderkamer in Pijnacker-Nootdorp ineens een bedrijf.”

Vanuit passie je eigen onderneming starten

Roy kwam meerdere keren in de publiciteit. “Als iedereen achter de tv zat om het laatste nieuws te bekijken, zat ik achter mijn laptop om daar pagina’s en community’s voor aan te maken. Met het nieuwe regeerakkoord merkte ik bijvoorbeeld dat er veel mensen tegen waren. Ik maakte een pagina hiervoor en bereikte meer dan 1,5 miljoen Nederlanders in 3 dagen tijd. Zelf had ik nog geen idee wat een regeerakkoord eigenlijk was.” Roy heeft met zijn initiatieven enorm veel ervaring opgedaan en wist na verloop van tijd precies wat het gedrag van mensen op social media is. 

roy vathorst

SOCIAL MEDIA VOORLICHTING
Toen Roy 15 jaar was, merkte hij steeds vaker dat er een grote social media kloof was tussen ouders en kinderen, zo ook tussen docenten en leerlingen. Hij begon hierop in te spelen via een maatschappelijke stage bij het Jongerenwerk Pijnacker-Nootdorp, waarna hij een talentencontract kreeg en zich verder kon ontwikkelen. “Ik gaf presentaties tijdens ouderavonden op scholen. De vraag hiernaar bleek enorm, dus ben ik dit groter gaan aanpakken. Ik heb nu social media pakketten voor scholen en geef voorlichting, workshops en trainingen aan leerlingen, ouders en docenten, maar ook aan gemeenten en overheidsinstanties.” 

ONDERNEMEN EN STUDEREN 
Roy: “Ik heb mijn vwo-diploma behaald en Information, Multimedia & Management gestudeerd op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Omdat ik al jong aan het ondernemen was, vond ik school minder interessant. Ik wilde graag al mijn tijd besteden aan nieuwe ideeën en mijn onderneming. In deze tijd was de steun van mijn familie en vrienden erg waardevol, zij zorgden ervoor dat ik mijn school en studie als prioriteit bleef zien. Hoe eerder ik het had afgerond, hoe sneller ik met een goede basis aan mijn eigen ideeën kon gaan werken.” 

FULL-SERVICE MARKETINGBUREAU
Naast zijn studie leerde Roy zichzelf  aan om websites te ontwikkelen. In combinatie met al zijn diensten op het gebied van social media ontstond RV Webdiensten. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar een full-service marketingbureau. Ze verzorgen met 7 jonge talenten alles van A tot Z op het gebied van marketing: websites en webshops, social media beheer, design, advies, trainingen, online marketing, video- en fotografie.

PIJNACKER-NOOTDORP
“Ik ben geboren en getogen in Pijnacker-Nootdorp. Inmiddels heb ik mijn zolderkamer ingeruild voor een kantoor op loopafstand. We hebben opdrachtgevers door heel Nederland en zelfs internationaal. Toch blijven we ons ook focussen op lokale ondernemers in en rondom de gemeente. Van zzp’ers tot mkb’ers, lokaal ondernemen met mond-tot-mond reclame als gevolg is altijd de meest waardevolle manier van promotie. De gemeente als opdrachtgever zag ik daarom ook als een leuke erkenning.”

RV WEBDIENSTEN
RV Webdiensten bouwt websites en webshops, ze zijn dag en nacht bezig met social media en Google marketing, houden van ontwerpen, worden erg enthousiast van video- en fotografie of geven advies en trainingen.

Gantellaan 13 t/m 21 
Pijnacker
06 - 154 308 85
info@rvwebdiensten.nl 
www.rvwebdiensten.nl