Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 5 - JULI 2021

uitvaartzorg uniek

Ons leven is niet oneindig. Soms zien we het afscheid van een dierbare aankomen, maar soms ook niet. De impact is hoe dan ook groot. De tijd staat even stil. Een surrealistisch gevoel, want het dagelijks leven draait gewoon door. “Voor  nabestaanden geldt dat goed afscheid nemen essentieel is voor de rouwverwerking. Ieder mens Uniek. Als je goed luistert naar het leven van de overledene en naar de wensen van de nabestaanden, kun je een bijzonder afscheid verzorgen,” vertelt Kiran Kesharie van Uitvaartzorg Uniek, een kleinschalige uitvaartonderneming die gespecialiseerd is in multiculturele uitvaarten in de regio Zoetermeer.

Uitvaartzorg Uniek is gespecialiseerd in hindoe, moslim en surinaams-creoolse uitvaarten!

“Negen jaar geleden werkte ik al als uitvaartverzorger voor een landelijk bekende uitvaartonderneming. Voor die periode overleed ook mijn schoonvader,” vervolgt Kiran die van Hindoestaanse afkomst is. “We merkten dat de uitvaart onderneming niet kon voldoen aan onze wensen. Dat was natuurlijk geen onwil, maar gebrek aan kennis. Uiteindelijk hebben we de plechtigheid volledig zelf tot in detail verzorgd. Een Hindoestaanse uitvaart verloopt nu eenmaal volgens bepaalde rituelen. In Nederland kun je de Hindoe gemeenschap grofweg verdelen in twee stromingen: de Sanatan Dharm en Arya Samaadj. Het grote verschil is dat de rituelen bij de Sanatan Dharm vóór crematie of begrafenis plaatsvinden en bij de Arya Samaadj erna door middel van een Havan oftewel een vuurdienst. Na deze ervaring besloot ik mijn hart te volgen met de start van “Uitvaartzorg Uniek.”

uitvaartzorg uniek

ONUITWISBARE HERINNERING
“Ieder mens verdient een bijzonder afscheid dat past bij zijn/haar culturele achtergrond. Ook de laatste reis moet dus een onuitwisbare herinnering zijn. De organisatie van een onvergetelijk afscheid is een uitdaging, waarbij we nabestaanden volledig ontzorgen. Na het overlijden geven we de uitvaart stap-voor-stap vorm door de wensen van de overledene en de familie te respecteren. Zo verzorgen we bij Hindoe-uitvaarten alle Pooja-benodigdheden voor de Kaam Kriya/ Havan, de Samagri, strooibloemen voor het afscheid, de mala’s en de overlijdensberichten via Radio Amor. Naast de Hindoe-uitvaarten verzorgen we ook Surinaams-Creoolse uitvaarten die uitbundiger van aard zijn met veel muziek, brassbands, bazuinkoren, dansende dragers en kleur. De dood staat bij deze gemeenschap namelijk voor rust die gevierd moet worden.”

ISLAMITISCHE UITVAART
“Ook de Islamitische gemeenschap in Nederland is te verdelen in diverse stromingen. Bij elke stroming dient de rituele bewassing oftewel Ghusl plaats te vinden na het overlijden. We zijn gespecialiseerd in Islamitische uitvaarten ongeacht de afkomst en stroming. Door jarenlange ervaring en verzorging van Islamitische uitvaarten ben ik exact op de hoogte van alle religieuze handelingen bij een overlijden. Vanuit mijn uitgebreide netwerk onder de Islamitische gemeenschap heb ik de beschikking over alle benodigde middelen zoals bewassingspakketten, bewassingsgroepen en geestelijke verzorgers. Uiteraard kunnen we volgens traditie de begrafenis binnen 24/36 uur verzorgen.”

MULTICULTURELE AULA
“We werken nauw samen met Van Dongen Uitvaartzorg die als enige particuliere uitvaartonderneming in Zoetermeer beschikt over een eigen uitvaartcentrum met een multiculturele aula waar vuur- en offerdiensten gehouden kunnen worden. We kunnen dus alle faciliteiten bieden die nodig zijn voor multiculturele én reguliere uitvaarten. Uiteindelijk breng ik twee werelden bij elkaar, namelijk het traditionele van het Hindoeïsme en de Nederlandse cultuur. Dat ervaren veel mensen als prettig.”

Schansbaan 303
2728 KX Zoetermeer
06 - 25 55 31 00
info@uzuniek.nl
www.uzuniek.nl