thuiszorg Zoetermeer

“Volgens de Zorgverzekeringswet (ZVW) heeft iedereen in Nederland recht op zorg uit het basispakket. Ook thuiszorg zoals persoonlijke verzorging en thuisverpleging valt daaronder,” vertelt directeur Hugo van der Linden van Thuiszorg Zoetermeer, een kleinschalige thuiszorgorganisatie die voornamelijk actief is in Zoetermeer, Benthuizen Hazerswoude en Berkel en Rodenrijs. Welk misverstand komt u vaak tegen? “Veel mensen weten niet dat er voor de aanvraag van thuiszorg geen verwijzing van de huisarts nodig is en dat ze zelf een thuiszorgorganisatie mogen kiezen.”

U bepaalt zelf met welke thuiszorgorganisatie u in zee gaat!

“Als thuiszorg noodzakelijk is, verwijzen huis-artsen vaak naar één van de thuisorganisaties waar zij zaken mee doen, maar dat betekent niet, dat die thuiszorgorganisatie altijd rekening houdt met uw wensen,” vervolgt Hugo. “Als kleinschalige thuisorganisatie met een vast team gekwalificeerd personeel zijn we net wat flexibeler dan een grote organisatie. Bij Thuiszorg Zoetermeer staat uw zorgvraag centraal en houden we rekening met uw voorkeurstijd. Een vast tijdstip geeft namelijk rust en structuur. Cliënten zijn bij ons geen nummer. Zo bieden we persoonlijke zorg op maat en creëren we ruimte voor persoonlijke aandacht. Cliënten zijn namelijk kwetsbaar en afhankelijk van onze zorg. Daar houden we rekening mee. Verder zijn we respectvol, betrouwbaar, liefdevol en geduldig in de omgang.”

thuiszorg Zoetermeer

OVERSTAPPEN KAN ÉN MAG!
“Wist u dat u eenvoudig kunt overstappen naar een andere thuiszorgorganisatie als u niet tevreden bent over uw huidige thuiszorgorganisatie? U zit dus nergens aan vast. Redenen om over te stappen kunnen heel divers zijn. Zo werken de grote thuiszorgorganisaties vaak samen met uitzendbureaus. Mensen zien dan steeds andere zorgverleners waardoor het lastig wordt om een vertrouwensband op te bouwen. Wij werken met een vast, eigen team en dat ervaren onze cliënten, naast het gevoel dat er echt tijd voor ze genomen wordt, als zeer prettig. Een bekend gezicht schept vertrouwen en dat is onze kracht!”

ZORG OP VERSCHILLENDE MANIEREN INZETTEN
“Standaard is iedereen verzekerd volgens de Zorgverzekeringswet. Indien noodzakelijk is het mogelijk om over te stappen naar de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Een groot voordeel van de WLZ is dat mensen naast persoonlijke verzorging en verpleging ook begeleiding kunnen krijgen die we heel breed kunnen inzetten. Zo kunnen we met iemand een ijsje gaan halen, foto’s bekijken of het nieuws van de dag doornemen. Vaak betreft het mensen met dementie, mensen die uitbehandeld zijn in de psychiatrie of mensen met vergevorderde somatische aandoeningen. Deze doelgroep heeft sowieso meer ondersteuning en extra aandacht nodig. Uiteraard vragen wij de overstap bij de Commissie Indicatie Zorg (CIZ) aan. Gemiddeld duurt de aanvraag voor toegang tot de WLZ zes weken. Als cliënten acute zorg nodig hebben, gaan we direct aan de slag, via de ZVW en wachten we op toelating tot de WLZ. Met een WLZ-indicatie is ook plaatsing op een wachtlijst van een verpleeghuis mogelijk. Op dit moment is de wachtlijst gemiddeld 1,5 tot 2 jaar en in die periode kan Thuiszorg Zoetermeer veel voor u betekenen! Bij ons staat thuiszorg namelijk ECHT centraal!”

THUISZORG ZOETERMEER
Stephensonstraat 45
2723 RM Zoetermeer
079 - 200 20 50
info@thuiszorgzoetermeer.org
www.thuiszorgzoetermeer.org