tiamo

Fysiotherapeut Naomi Siddiqui is sportief en ondernemend. Als 16-jarige volgde ze de starters-avonden bij Ter Zake Het Onder-nemershuis (TZHO) van de gemeente Zoetermeer. “Ik droomde toen al van een eigen onderneming, maar had geen idee waar ik moest beginnen. Aanvankelijk had ik heel andere plannen die varieerden van een foodtruck tot een boodschappen-dienst voor ouderen,” begint Naomi. Uiteindelijk volgde de nu 22-jarige onderneemster haar hart en startte zij met personal trainer Bryan begin juli ’21 Tiamo Fysiotherapie. Een kennismaking!

Pijnvrij bewegen en méér dan alleen fysiotherapie!

“Tijdens de Zoetermeerse startersavonden, mede verzorgd door starterscoördinator Irma de Graaff, maakte ik kennis met alle facetten van het ondernemerschap,” vervolgt Naomi. “Hoe schrijf je een ondernemersplan en met welke (financiële) aspecten moet je als onder-nemer rekening houden? Is je onderneming wel levensvatbaar? Door de kennis en inspiratie die ik tijdens de startersavonden verwierf, groeide het vertrouwen in een eigen praktijk. Bij Tiamo Fysiotherapie is iedereen welkom en kan je
met bijna alle lichamelijke klachten terecht. De focus van onze behandelingen ligt op pijnvrij bewegen. Een effectieve behandeling begint met goed luisteren en persoonlijke aandacht. Met een persoonlijke intake brengen we de klachten in kaart. Wat zijn mogelijke oorzaken? Wanneer ervaar je beperkingen en wat zijn je persoonlijke doelstellingen? Lichamelijke klachten hebben een negatieve impact op je dagelijks leven, zowel thuis als op het werk. Mensen helpen, daar draait het om! Het geeft mij dan ook veel voldoening als ik na een behandeling progressie zie.”

tiamoINDIVIDUEEL REVALIDATIETRAJECT VOOR EX-COVIDPATIËNTEN
“Het aantal ex-covidpatiënten dat tijdens een revalidatietraject door Tiamo Fysiotherapie wordt begeleid neemt toe. Covid-19 heeft vooral invloed op de longen en de nasleep kan erg lang zijn, ongeacht de ernst van de ziekte. Conditieproblemen en heftige vermoeidheidsklachten komen het meest voor. Sommige mensen ondervinden concentratie- en slaapproblemen. Kort-ademigheid, spierpijn-, gewrichts- en hoofdpijnklachten komen daarnaast ook vaak voor. We starten met een nulmeting en testen de ademhaling in rust en onder inspanning. In welke mate wijkt de ademhaling af van een normale ademhaling? We nemen een looptest af en meten het zuurstofgehalte in het bloed. Bij ex-covid-patiënten ligt dat zuurstof-percentage te laag. Verder checken we de hartslag die bij inspanning vaak hoger is dan normaal. Na een aantal weken met een patiënt bezig te zijn geweest zien we meestal een verbetering. Stapsgewijs opbouwen van de conditie is essentieel voor een goed herstel. Na verwijzing door de huis-, longarts of andere specialisten, die we van de progressie op de hoogte houden, heb je vanuit de basisverzekering recht op vijftig behande-lingen. Indien noodzakelijk kan ons traject zelfs herhaald worden.”

PERSONAL TRAINING
“Mensen blijven ook na een behandeltraject bij ons trainen,” vertelt personal trainer Bryan. “Ze vinden het prettig en vertrouwd, omdat ik rekening houd met het klachtenbeeld dat Naomi in kaart heeft gebracht. Het gebeurt niet vaak, maar als er tijdens de personal training klachten terugkeren, dan kan Naomi daar gelijk weer op inspelen.”

Waar komt jullie naam vandaan? “Ti amo betekent in het Italiaans: Ik hou van jou! We doen met passie en liefde wat we leuk vinden. We houden van ons werk en willen mensen helpen. Zo is de naam Tiamo Fysiotherapie ontstaan,” besluit Naomi. Interesse in een persoonlijk aanpak? Zelfs via WhatsApp kun
je eenvoudig een afspraak maken!

TER ZAKE HET ONDERNEMERSHUIS
Markt 3
2711 CZ Zoetermeer
079 - 346 97 00
info@tzho.nl
www.tzho.nl

TIAMO FYSIOTHERAPIE
P.C Boutenshove 120
Zoetermeer
(gratis parkeren: Gerrit Achterberghove 3)
06 - 387 137 14
tiamofysiotherapie@hotmail.com
www.tiamofysiotherapie.nl