VVD

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Bij gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is Jan Iedema lijstrekker van de Zoetermeerse VVD. Zoetermeer kent hem als de bevlogen en toegankelijke wethouder. Trots is hij op het Dutch Innovation Park, de start van de Entree, de realisatie van het station Lansingerland-Zoetermeer en de stadsvisie Zoetermeer 2040, waarin de koers voor de komende jaren wordt geschetst. Volgens de Zoetermeerse VVD’er is die helder: “Wij werken aan goed en betaalbaar wonen, een bloeiende lokale economie en prettig leven in een veilige buurt.”

Op ons kun je bouwen

De Zoetermeerse VVD is een lokale partij die zonder bemoeienis van de landelijke tak eigen keuzes maakt. Als het nodig is, zijn de lijnen naar een Tweede Kamerlid, de provincie of een naburige gemeente kort en dat kan een voordeel zijn. “We hebben inmiddels laten zien dat de Zoetermeerse VVD het verschil kan maken in onze mooie stad. Maar we zijn nooit klaar. Helaas is het woningtekort in alle segmenten een heet hangijzer en daarom een belangrijk speerpunt in ons partijprogramma, net als verkeersveiligheid of een afvalbeleid dat past bij onze inwoners.”

VVD“Onze slogan “Op ons kun je bouwen” heeft een dubbele lading: we staan er voor onze inwoners en we maken waar wat we beloven. Daarnaast willen we bouwen aan de stad, zodat iedereen goed en betaalbaar in onze gemeente kan blijven wonen. Inmiddels is de Entree met de transformatie van het eerste kantoor aan de Afrikaweg al gestart. Dit is het grootste binnenstedelijk project van Nederland waar minimaal 4500 woningen komen.”

CHARME ZOETERMEER BEHOUDEN
“Zoetermeer is een stad met verborgen allure, aan de ene kant vertoont het de trekjes van een grote stad en andere kant biedt Zoetermeer met haar wijken de geborgenheid en samenhorigheid van het oude Dorp. Mensen kennen en vinden elkaar nog. Dat is toch echt de charme van Zoetermeer. We zijn een stad tussen de parken en ook dat moeten we koesteren. Het openbaar groen moet dus op orde zijn en een prettige woonomgeving is veilig en schoon. Verder moet er dichtbij huis goede zorg beschikbaar zijn. Onze kinderen moeten veilig kunnen spelen en opgroeien. Ook goed onderwijs is essentieel. Daar maken wij ons hard voor. Tegelijkertijd willen we in Zoetermeer en omgeving meer banen en opleidingen creëren, omdat het de garantie is voor een betere toekomst.”   

EEN BLOEIENDE LOKALE ECONOMIE
“Corona kwam uit het niets en had een enorme impact op ieders leven. Door het thuiswerken en de beperkende maatregelen werd het sociale leven ontwricht. Je zou kunnen zeggen dat samenleven even niet meer “samen” was. Door het grillige verloop van deze tijd wisselden hoop en tegenslag elkaar af. Hopelijk gaan we nu richting het einde van een bizarre tijd.”

“Vanuit mijn hart ben ik een verbinder en een bouwer. Wat goed is, moet goed blijven, maar wat beter kan daar wil ik mee aan de slag. Zo konden ondernemers direct met hun vragen terecht bij een nieuw Ondernemersloket. We dachten mee, hielpen waar we konden en boden een luisterend oor. Wat kan er nog wél binnen de regels? We willen er vooral zijn voor onze ondernemers, zodat er snel weer een bloeiende lokale economie ontstaat. Ze weten dat ze er niet alleen voor staan. Midden in coronatijd zijn we zelfs verkozen tot de meest MKB-vriendelijke stad van Zuid-Holland. Op ons kun je bouwen,” besluit wethouder Jan Iedema trots.

DE ZOETERMEERSE VVD
fractie@vvdzoetermeer.nl
www.vvdzoetermeer.nl