Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 6 - SEPTEMBER 2021 WOON

JUST NOTARISSEN

Sinds 1999 timmert JUST Notarissen onverstoord aan de weg. Gevleugelde uitspraken van commercieel directeur Camillus Overmeire zijn nog steeds actueel en verklaren grotendeels het succes van het notariskantoor: “Onze ambitie kent geen grenzen. De A12 loopt door Zoetermeer. We koppelen vlijmscherpe tarieven aan persoonlijke aandacht en uitmuntende service. Iedere notaris doet hetzelfde. Waarom zou je meer betalen?” Stilstand is echter achteruitgang. Hoe ziet de toekomst van JUST eruit?

Nieuwe organisatiestructuur solide fundament voor de toekomst!

“Onze organisatie, Just Notarissen B.V. is ooit ontstaan uit de start van Arie Jan van der Bijl als notaris te Zoetermeer in 1999. Na ongeveer acht jaar wilde Arie Jan met enkele collega’s een franchise idee op de markt brengen in de vorm van Just Notarissen. Zodoende ontstonden er drie kantoren waarvan één kantoor aan de Westwaarts, Just | Notaris van der Bijl. Door een teruglopende markt en enkele hiaten in het concept werd in 2010 besloten dit concept te laten varen en op basis van één kantoor-organisatie proberen dit idee opnieuw uit te werken en te lanceren. Zo ging Just | Notaris van der Bijl als solitaire kantoororganisatie verder aan de Engelandlaan en was de basis gelegd voor de goedkoopste notaris en de daarop inmiddels bekende groei! Door de groei waren de daaropvolgende verhuizingen noodzakelijk, hetgeen uiteindelijk resulteerden in de aankoop van de Einsteinlaan 50 te Zoetermeer. Het pand aan de Einsteinlaan waarvan de uitstraling niet alleen top is, maar ook het pand waar, door de enorme groei, de naam Just | Notaris van der Bijl werd veranderd in Just Notarissen te Zoetermeer.”

VERANTWOORDELIJKHEDEN VERDELEN EN NIEUWE GEZICHTEN PRESENTEREN
“We willen het fundament van de organisatie zeker stellen voor de toekomst. Een organisatie die gekenmerkt wordt door voldoende expertise en medewerkers, die Just Notarissen een warm hart toedragen. Inmiddels is Just Notarissen het grootste registergoed kantoor van Nederland en behoren we tot de top 30 van gerenommeerde kantoren met de meeste notarissen en kandidaat-notarissen. De verschillende afdelingen worden door de diverse kandidaat-notarissen en capabele medewerkers aangestuurd. Zij vormen ook het hart van Just Notarissen en zijn lid van het dagelijks bestuur, verantwoordelijk voor alle zaken die bij de organisatie komen kijken. Deze nieuwe groep bestuurt de dagelijkse gang van zaken binnen Just Notarissen. Uiteraard houden Arie Jan van der Bijl en ondergetekende de eindcontrole, maar een gezonde verschuiving vindt inmiddels plaats! Just Notarissen wil tussen nu en vijf jaar kunnen beschikken over ongeveer acht notarissen en een flink aantal kandidaat-notarissen, die ook kunnen waarnemen en verantwoordelijk zijn voor hun eigen tak binnen ‘JUST’. Nieuwe gezichten met ambitie. Zij zullen samen in de toekomst dit mooie kantoor verder moeten ontwikkelen en zo wordt de continuïteit van ‘JUST’ gewaarborgd,” besluit Camillus.

Einsteinlaan 50
2719 ER Zoetermeer
079 - 323 97 61
zoetermeer@justnotarissen.nl
www.justnotarissen.nl