DHL CityHub XL

De tijd vliegt. Trots lieten René, Debby en Aron van Leen van VL Mailservice acht jaar geleden hun eerste volledig elektrische DHL bestelauto zien die speciaal ontworpen was voor pakketbezorging. “We hopen als service-partner van DHL in de toekomst op een volledig milieuvriendelijk wagenpark,” vertelde René toen enthousiast. Op 20 mei 2022 werd hun duurzame droom werkelijkheid met de officiële opening, door wethouder Jan Iedema, van de klimaatneutrale DHL CityHub XL op een strategisch perfect gelegen locatie, namelijk de Zernikestraat 26, aan de rand van de wijk Oosterheem.

Klimaatneutrale Cityhub XL met volledig elektrisch wagenpark luidt totaal nieuw tijdperk pakketbezorging in!

In 2019 droegen René en Debby het stokje over aan hun zoon Aron, algemeen directeur van VL Mailservice en CityHub-manager van DHL, die het complete operationele proces op de werkvloer aanstuurt. Op de achtergrond zijn ze echter nog aanwezig in een ondersteunende rol. Tijd voor kennismaking met een innovatief concept op het gebied van pakketbezorging: de CityHub, de laatste schakel in de logistieke keten van DHL en hét uitlevernetwerk naar de consument. “Onze CityHub XL staat garant voor duurzame stadsdistributie en is ontwikkeld in samenwerking met DHL,” vertelt Aron. “Als franchiseondernemer is VL Mailservice dus een lokale, operationele DHL-vestiging die dagelijks acht tot twaalfduizend pakketjes met 65 elektrische bestelauto’s bezorgt in Zoetermeer, Benthuizen, Lansingerland en Pijnacker. Uiteraard kunnen ondernemers en consumenten hier ook pakjes ophalen en/of afgeven voor verzending.”

DHL CityHub XL

100% KLIMAATNEUTRAAL
“Vanaf 2014 steeg pakketbezorging explosief en sinds corona is online bestellen gemeengoed. De stap naar een groter, 100% klimaatneutraal pand was logisch en noodzakelijk om de groei te kunnen bijhouden. Zo is het pand gasloos en voorzien van 300 zonnepanelen waarmee we alle elektrische bestelauto’s kunnen opladen. Nu is er één elektrische bestelfiets beschikbaar voor routes met veel voetgangers zoals de Dorpsstraat. Maar binnenkort volgen er meer, zodat we nagenoeg alle pakketjes in Oosterheem met milieuvriendelijke elektrische bestelfietsen kunnen bezorgen. We gaan dus voor 100% duurzame pakketbezorging.”

DHL MET LOKAAL GEZICHT
“DHL is een prachtig wereldmerk, maar deze CityHub moet dé Zoetermeerse DHL zijn. We willen DHL echt een lokaal gezicht geven. Bijna alle medewerkers komen uit Zoetermeer en dat schept een band. Als familiebedrijf willen we het familiegevoel versterken, want samen zijn we verantwoordelijk voor het succes en daar investeren wij graag in. Daarom voldoet de CityHub ook aan alle voorwaarden die bijdragen aan het welzijn van onze medewerkers. Zo zijn onze bezorgers nauw betrokken bij de samenstelling van zestien nieuwe elektrische Mercedes Sprinters die de laatste dieselauto’s vervangen. Naast aandacht voor veiligheid en ergonomie willen we deze Sprinters uitrusten met een mobiele AED. Uiteraard krijgen onze bezorgers ook een reanimatiecursus. Pakketbezorging is de gewoonste zaak van de wereld geworden en daar zijn we met de CityHub XL nu optimaal op voorbereid,” besluit Aron.

VL MAILSERVICE CITYHUB XL DHL ZOETERMEER
Zernikestraat 26 (Oosterheem)
2721 KW Zoetermeer
079 - 331 82 05
vanleenservice@gmail.com
www.dhl.nl