Mijn Zaak Zoetermeer starterskrant

ter zake het ondernemershuis

Droom je van een eigen bedrijf, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Veel potentiële ondernemers worstelen met deze vraag. Een idee omzetten in een goed ondernemersplan kost nu eenmaal tijd en is meer dan een kwestie van doen. Daarom stimuleert de Gemeente Zoetermeer startende ondernemers bij de realisering van hun droom. Sinds vijf jaar kunnen starters en zzp’ers met al hun vragen over het ondernemerschap terecht bij Ter Zake Het Ondernemershuis (TZHO) aan de Markt 3 in het centrum van Zoetermeer.

Klaar om te ondernemen? Wij ook!

Na een dienstverband van bijna dertig jaar bij de Kamer van Koophandel, koos Irma de Graaff voor een nieuwe uitdaging. Vanaf 1 januari 2018 is zij ondernemerscoach bij TZHO. “Mijn expertise zet ik nu in voor de starters in Zoetermeer en regio,” vertelt Irma. “Een bedrijf starten gaat nu eenmaal niet vanzelf. Je moet gewoon veel regelen. De juiste coaching maakt dan het verschil. Over alle aspecten van het ondernemerschap kunnen wij adviseren. Van het schrijven van een ondernemersplan, de boekhouding, fiscale zaken, de marketing t/m het gebruik van social media. Bovendien werken we heel goed samen met ondernemersverenigingen en businessclubs in Zoetermeer. Wij willen starters stap-voor-stap op het juiste spoor zetten. Uiteindelijk moeten ze het natuurlijk wel zelf doen. De ambities op het gebied van ondernemersdienstverlening liggen hoog bij de Gemeente Zoetermeer. Starters, zzp’ers en small business kunnen veel kennis opdoen bij TZHO.”

ter zake
Ondernemerscoach Irma de Graaff

ADVOCAAT VAN DE DUIVEL
“We zijn het eerste aanspreekpunt,” vervolgt beleidsmedewerker economie Harold Beffers, die samen met Irma het programma voor starters, zzp‘ers en small business vorm geeft. “We streven ernaar dat mensen uiteindelijk de juiste afweging kunnen maken om wel of niet te starten.” Irma: “Mensen kunnen hier vrij naar binnen lopen. Als ik beschikbaar ben, ga ik direct met ze aan de slag. Een afspraak maken is verstandiger, zodat we de tijd hebben om vragen en behoeften te inventariseren. Een onderneming starten vereist namelijk meer dan alleen een leuk pand. Wat wil je nu precies gaan doen, wie zijn je klanten en waar moet je rekening mee houden? Ik speel als het ware advocaat van de duivel en geef aan wat de juiste stappen zijn. Vervolgens gaan ze met onze informatie aan de slag. Voor specifieke informatie verwijzen we ook graag naar de gratis ondernemersspreekuren waar lokale onder-nemers hun kennis delen.”

Blijf op de hoogte van het Ter Zake Nieuws en interessante bijeenkomsten via tzho.nl/nieuwsbrief

Ter Zake Het Ondernemershuis, verbonden aan het Werkplein van het UWV, is dé ontmoetingsplek voor een zakelijke afspraak, (coach)gesprek, training, bijeenkomst, workshop, vergadering, spreekuur en inspiratie. De accountmanagers van Economische Zaken, het WerkgeversServicepunt en het UWV zijn hier gevestigd. Ook de ondernemerscoach Irma de Graaff opereert vanuit TZHO.

Markt 3
2711 CZ Zoetermeer
079 - 346 97 00
info@tzho.nl
www.tzho.nl