Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 12 - NOVEMBER 2022

GOB ZOETERMEER

De ene ouder wil haar kinderen zonder stress na een late vergadering op kunnen halen, de ander zoekt opvang waar de baby op verzoek wordt gevoed. Hét grote voordeel van kinderopvang via een gastouder is de persoonlijke aandacht voor je kind. Wil je een Engelstalige gastouder of iemand met een medische achtergrond? Gastouder-bureau (GOB) Zoetermeer kent de gastouder die het beste bij jou en je kind past.

Kind aan huis bij Gastouderbureau Zoetermeer

Vanessa Heirman is de drijvende kracht achter GOB Zoetermeer. Haar bureau werkt met meer dan 30 gastouders in en om Zoetermeer. “Ik ga vaak bij mijn gastouders langs, zodat ik altijd weet wat er speelt en zodat ik kan garanderen dat zij stuk voor stuk een veilige en gezellige thuisbasis bieden voor kinderen. Ook de ouders spreek ik geregeld. Hun waardevolste bezit brengt dagen bij ons door, dan wil ik alle ouders graag persoonlijk kennen. Daarom ben ik ook 24/7 bereikbaar. Als er iets is, kunnen we dat snel oplossen.”

KINDEROPVANG VIA EEN GASTOUDER
Een gastouder biedt opvang aan maximaal zes kinderen tegelijkertijd, inclusief de eigen kinderen onder de tien jaar. Alle kinderen zijn tussen nul en vier jaar oud, er is ook BSO-opvang voor kinderen t/m twaalf jaar oud. Omdat het maar kleine groepen zijn, kan de gastouder elk kind veel individuele aandacht geven. Dat zorgt al snel voor een persoonlijke band. Heeft een peuter een terrible two momentje, dan is er ruimte om even helemaal niets te moeten. Er is geen strikt dagschema, dus een baaldag mág. Als daarna de zon weer schijnt, maakt een spontane wandeling naar de kinderboerderij de dag weer goed.

GOB ZOETERMEER

STRENGE EISEN
GOB Zoetermeer is een door de overheid erkende organisatie en voldoet aan alle normen en eisen van een gastouderbureau. Vanessa vertelt dat er veel zaken meespelen als zij nieuwe gastouders selecteert. “Natuurlijk kijk ik naar de wettelijke eisen, zoals rookmelders en traphekjes, en ik kijk naar hygiëne en of er genoeg speelmateriaal is. Maar ik laat vooral mijn eigen moedergevoel spreken: heb ik hier een veilig gevoel bij? Daarnaast onderhoud ik goede contacten met de gemeente en de GGD, die toezicht houden op alle regels. Kwaliteit staat bij ons voorop.”

KLIK
“Onze gastouders zijn allemaal anders; de een heeft huisdieren, de ander is gelovig en weer een ander is een echt buitenmens. Het is belangrijk dat je als vraagouder een goed gevoel hebt bij de gastouder. Daarom heb ik ook uitgebreide verhalen over de gastouders op mijn site staan. Spreekt iemand je aan, dan regel ik een gesprek om te kijken of er een klik is.”

15 JAAR ERVARING IN ZOETERMEER
Dit jaar bestaat GOB Zoetermeer 15 jaar. Vanessa en haar bureau hebben een goede naam en dat blijkt ook, want veel gastouders zijn al 15 jaar bij het gastouderbureau aangesloten. “Het is een hechte club, die ik graag uitbreid. Wil je gastouder worden, neem dan contact met mij op. Mocht je de vereiste diploma’s nog niet hebben, dan begeleid ik je van A tot Z. Vanuit de overheid zijn er opleidingsbudgetten beschikbaar en de verdiensten zijn goed.”

GASTOUDERBUREAU ZOETERMEER
06 - 431 675 28
info@gobzoetermeer.nl
www.gobzoetermeer.nl