Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 6 - SEPTEMBER 2021 WOON

penta pro

Stel: Je weet dat je over vijf jaar ziek wordt, ben je dan bereid om er nu wat aan te doen? Een plan maken om iets te krijgen wat je graag wil hebben, dat kunnen we prima. Zet nu wat geld opzij, koop minder kleding en ga korter op vakantie zodat je over zes maanden een nieuwe auto kunt kopen. Waarschijnlijk ben je daarvoor bereid om jezelf allerlei dingen te ontzeggen. Maar zijn we ook in staat om dit toe te passen op onze gezondheid?

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn

Stel dat er een manier is om je lichaam weerbaarder te maken tegen ziektes en kwalen, zodat je  minder afhankelijk bent van medicijnen om je weer beter te maken. Zou je dat dan aanpakken? Wat zou je ervoor over hebben? Niet verkouden raken als mensen om je heen dat wel zijn. Minder kilo’s aankomen dan je vrienden. Positief in het leven staan, ’s ochtends uitgerust wakker worden. Klinkt goed, toch?

Ons lichaam is eigenlijk een gigantische chemische fabriek die bestaat uit zo’n 75 biljoen cellen. In elke cel vinden duizenden processen per seconde plaats. Maar die processen kunnen alleen plaatsvinden als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Zie die voedingsstoffen als de brandstof voor deze processen, zoals de benzine voor je nieuwe auto. Als die voedingsstoffen er niet zijn, gaat het lichaam allerlei omwegen bedenken om toch de homeostase te bewaren (het in evenwicht houden van lichamelijke processen). Ons lichaam kan jaren lang reserves gebruiken zodat wij ons goed blijven voelen totdat er een moment komt waarop de rek eruit is en er ziekte ontstaat.

penta pro

Is het dan te laat? Vaak niet, alleen moeten we dan wel een plan maken voor de toekomst. We zullen het een en ander moeten veranderen om in de toekomst nog van gezondheid te kunnen genieten. Vaak zijn het patronen die we aangeleerd hebben en soms heb je het in je genen meegekregen. Maar ben je bereid om te veranderen en je gezondheid voorop te zetten?

Laten we eerlijk zijn, iedereen wil oud worden maar niemand wil oud zijn. Naarmate we ouder worden, gaat ons lichaam anders reageren en als we daar niets mee doen, ontstaan er gebreken. We zien ze steeds vaker, de actieve tachtigers, die goed voor zichzelf zorgen maar ook de uitgebluste dertigers die aan het begin van hun carrière op omvallen staan. Je staat zelf aan de lat.

Preventief werken aan gezondheid, dat is wat PentaPro met name doet (vanuit een orthomoleculaire achtergrond); door middel van metingen laten zien hoe je lichaam reageert op stress en of je cellen genoeg voedingsstoffen hebben zodat de kans op ziekten afneemt. Als je weet wat je prestatie en herstelvermogen is, maken we een plan voor je en kun je gericht actie ondernemen om het te verbeteren.

We nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking door te mailen naar info@pentapro.nl

Absrechtstraat 63
2729 AW Zoetermeer
079 - 341 75 68
info@PentaPro.nl
www.PentaPro.nl