Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 6 - SEPTEMBER 2021 WOON

woordgieter

We hebben het allemaal weleens: je hoort een liedje en gaat meteen terug in de tijd. Terug naar een bepaalde herinnering van vroeger. Een oude liefde, een vakantie of feestje. Ellen Richter schreef de anekdotes en herinneringen op en verzamelde die in een bundel én een podcast. Ze neemt je mee in haar verhaal.

Herinneringen ophalen doe je met Ellen

“Ik wil mensen een goed gevoel geven. Een glimlach op het gezicht toveren”, zegt de 54-jarige Ellen over haar bundel en podcast Ellen’s Choices. “Dit zijn mijn verhalen, maar iedereen heeft bepaalde herinneringen bij een liedje.”

BUNDEL
In 2014 begon de in Zoetermeer wonende Limburgse met het opschrijven van haar anekdotes. Ze schreef elke dag een verhaal bij een nummer. “Dat hield ik een jaar vol. Toen is het verwaterd, maar daarna pakte ik het weer op. Ook zette ik mijn eigen site op. Daarna verwaterde het opnieuw.” Eind vorig jaar pakte ze haar hobby weer op. “Ik dacht: het moet nú gebeuren. Ik ga er een bundel van maken.” In juni verscheen haar bundel Ellen’s Choices met 100 blogs. Het bijzondere eraan is dat bij elk verhaal een QR-code staat die je kunt scannen om naar het YouTube-clipje van dat nummer te gaan.

STONES
Binnenkort staat Ellen met een interview op de site van Flow-magazine. Haar bundel is te bestellen via uitgever bestelmijnboek.nl, de boekhandel en bol.com. Ook ligt haar boek in de schappen bij platenzaak Velvet in Leiden en Rotterdam. “Mijn bundel staat daar naast een boek over The Rolling Stones”, zegt ze trots. “Het zou leuk zijn als het aanslaat en er veel exemplaren worden verkocht. Ik krijg tot nu toe echt leuke reacties.”

woordgieter

PODCAST
Vlak daarna kwam ze op het idee om er een gelijknamige podcast bij te doen. “Door corona had ik minder werk, dus meer tijd hiervoor.” In de podcast leest ze haar blogs voor, met op de achtergrond het nummer dat voor die herinnering of anekdote zorgde. De verhalen zijn ook te lezen op haar site www.ellenschoices.nl. Elke donderdag verschijnt een nieuwe podcast van enkele minuten op Spotify. Soms heeft Ellen ook een gastspreker. “Als iemand zelf een leuke herinnering heeft en die graag deelt, kan diegene meedoen.” Haar favoriet is Paul Simon met Diamonds On The Soles Of Her Shoes. De blogs gaan dan ook vooral over nummers uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.

IN THE PICTURE
Ze hoopt met haar bundel en podcast meer in the picture te komen. Ellen werkt al vier jaar als tekstschrijver en redacteur met haar tekstbureau De Woordgieter. “Ik heb al veel leuke opdrachten gedaan, maar ik ben altijd op zoek naar nieuwe opdrachtgevers. Ik hoop dat mensen denken: zij kan leuk schrijven.”

Offenbachrode 31
2717 DJ Zoetermeer
06 348 526 06
ellen@woordgieter.nl
www.woordgieter.nl
info@ellenschoices.nl
www.ellenschoices.nl
LinkedIn: www.linkedin.com/in/ellen-richter/
Instagram: ellenrichter1967 // ellenschoices // De Woordgieter