Mijn Zaak Zoetermeer starterskrant

dekker pepper

“Niet kneiterheet, wel echte smaakmakers”, zo omschrijft Pieter Dekker zijn homemade pepersauzen. Van de Jalapeño tot de Aji Amarillo peper: de startende ondernemer uit Zoetermeer gebruikt ze allemaal in zijn sauzen. Al van jongs af aan is Pieter dol op pepers en na het volgen van de EigenBaas Avondschool maakt hij nu van zijn passie zijn beroep. “Ik wil een mooi en eerlijk product toevoegen aan de markt. Met alleen pure ingrediënten en een smaak waardoor mensen waardering voor de peper gaan krijgen. Want de chilipeper brengt zo veel meer met zich mee dan alleen maar hitte.”

Hallo, smaakexplosie!

Tijdens de EigenBaas Avondschool bij Ter Zake het Ondernemershuis werken starters uit de regio Zoetermeer aan hun ondernemersvaardigheden en -plan. Daarbij worden zij begeleid door specialisten, ervaren docenten en doorgewinterde ondernemers. Pieter begon in oktober 2017 aan deze 10-weekse cursus. “Wat zo mooi is aan de bijeenkomsten, is dat je samen bent met allemaal startende onder-nemers. Iedereen zit daar met hetzelfde doel en wil leren. Dat betekent dus ook heel veel feedback op je ideeën en producten. Voor mij was dat van onschatbare waarde.”

dekker pepper

OP ZOEK NAAR DE PERFECTE HOT SAUCE
Tijdens Pieters jarenlange zoektocht naar het maken van de perfecte hot sauce kwam hij erachter dat 99% van de bestaande hete sauzen zich richten op extreme pittigheid. Dát vond de smaakliefhebber in hart en nieren maar zonde. “Met mijn sauzen wil ik mensen kennis laten maken met de smaak van chilipepers. Of je nu nog nooit peper hebt gegeten of inmiddels een gevorderde “vuurvreter” bent, de smaak van de peper is het belangrijkste element in mijn sauzen. Daarom is er voor iedere eter een saus met pittigheid naar ervaring en bovenal met een unieke smaak.” 

TESTEN, TESTEN, TESTEN
Als ware peperfan teelde Pieter thuis altijd al zijn eigen pepers. Toen de keuken overvol raakte, huurde hij een kas om te kunnen experimenteren met verschillende pepersoorten. Inmiddels staan er zo’n 150 planten, van de Brazilian Pumpkin en de Czech Black tot de Golden Nugget, die de ondernemer omtovert in pepersauzen. “Het is vaak, heel vaak, misgegaan maar ik blijf altijd doortesten. Met verschillende groenten en kruiden in de mix, met de juiste azijnen en natuurlijk met het puurste zout. Alles om een unieke smaak te creëren waar ik mee verder wil.“

UITPROBEREN?
Inmiddels zijn er 6 pepersauzen op de markt én een jam met verse mango, limoen en een vleugje Madame Jeanette peper. Alle producten zijn gemakkelijk te bestellen via www.dekkerpepper.nl. Maarre... wat is Pieters eigen favoriet eigenlijk? “De Habanero! Een heerlijke pittige saus die menig traantje over wangen doet lopen. Toegegeven: deze saus is niet geschikt voor beginnende peper-eters. Maar de citrusachtige smaaktonen combineren prachtig met rijst, een vleesgerecht en met fruit! Zelf gebruik ik hem als ik wat extra pit in mijn soep of eitje wil hebben. Het is mijn eerst verkochte saus, dus ik ben er extra trots op.”

DEKKER PEPPER
Achter de homemade hot sauces zit Pieter Dekker. Met zijn idee om Dekker Pepper op te richten, was hij een van de deelnemers aan de EigenBaas Avondschool. Zijn winnende concept? Zelfgemaakte ambachtelijke sauzen met de mooiste pepers. En de passie om smaakexplosies te ontwikkelen die ook jou een unieke smaakervaring bieden. Neem een kijkje op de website van deze Zoetermeerse ondernemer en verras je smaakpapillen.

Dekker Pepper
06 - 290 27 775
pieterdekker@dekkerpepper.nl
www.dekkerpepper.nl