TIRGA

Iedereen fluitend naar zijn werk, en dat tot het pensioen. Volgens TIGRA, een netwerk van bedrijfsfysio-therapeuten in heel Nederland, kan dat prima. Míts werknemers goed in hun vel zitten. Steeds meer bedrijven zien dat de fysieke en mentale gezondheid van hun werknemers iets is waar ze zelf een steentje aan bij kunnen dragen. Pascal, Pedro en Rene van TIGRA Zoetermeer vertellen hoe je die investering dubbel en dwars terugverdient.

Fluitend naar je werk tot je pensioen

“Wist je dat bijna de helft van alle thuiswerkers met fysieke klachten, zoals rug-, nek-, schouder- en armklachten, kampt?” vraagt TIGRA’s bedrijfsfysiotherapeut Pedro Coelho. “Juist door de afgelopen jaren zijn organisaties gaan inzien hoe belangrijk vitale medewerkers zijn. Mensen met een gezonde leefstijl zitten beter in hun vel, zijn fysiek, mentaal en emotio-neel in balans en presteren daardoor beter. Ontzettend nuttig dus om daarin te investeren. Wij helpen organisaties ervoor te zorgen dat werknemers gezond, vitaal en met plezier aan het werk blijven.”

GRIP OP VERZUIM
Zijn collega, arbeidsfysiotherapeut Rene Massaar, vult aan: “Mentale klachten zijn op dit moment een grote reden voor verzuim. Niet zo gek als je stilstaat bij de pandemie, de lock-downs en het verplichte thuiswerken. Met gerichte trainingen leren we leidinggevenden om de signalen te herkennen bij mensen die moeite hebben om het ‘normale’ leven weer op te pakken. Pas wanneer je je als bedrijf bewust bent van de problematiek, en daardoor kunt investeren in de gezondheid van je medewerkers, krijg je grip op verzuim.”

TIGRA

DE STRESS JAM
Zo organiseerde TIGRA Zoetermeer een paar weken geleden een ‘Stress Jam’ voor een HR-afdeling. “Met een virtual reality game konden we de HR-managers zelf laten ervaren hoe stress aanvoelt en wat dat bijvoorbeeld met je hartslag en ademhaling doet. Dat gaf niet alleen inzicht, maar bood ook een leidraad om dit in beleid voor verzuim en gezondheid te verpakken.”

GEZONDE WERKNEMERS
TIGRA heeft meerdere programma’s om ervoor te zorgen dat werknemers niet alleen mentaal en fysiek in balans zijn maar ook met plezier werken. Dat varieert van webinars over dynamisch thuiswerken tot fysiotherapie op de werkvloer en interactieve trainingen hoe je om moet gaan met fysieke belasting in je dagelijkse werk.

ROOD-ORANJE-GROEN
“Onze dienstverlening is gerangschikt in 3 kleuren”, vertelt Pascal Matla, adviseur Arbeid & Gezondheid. Rood staat voor directe actie in geval van verzuim. “Wij pakken ziekte-verzuim aan met snelle interventies: een gesprek met de werk-nemer om erachter te komen wat er mis is en een programma met fysieke training of juist ondersteunende coaching op mentaal gebied. Omdat we korte lijnen hebben met trainers, diëtistes, psychologen, manueel en psychosomatisch fysiotherapeuten in het hele land, kunnen we snel hulp bieden. Een daling van vijf naar twee procent ziekteverzuim is geen uitzondering.” Oranje staat voor het voorkomen van verzuim. “Wij brengen dreigende uitval bij risicogroepen in kaart en pakken de problemen aan om verzuim te voorkomen. Een werkplekonderzoek is hier een mooi voorbeeld van.” En groen staat voor duurzame inzetbaarheid. “Daarbij bieden we onder meer het Preventief Medisch Onderzoek aan, een goed middel om inzicht te krijgen in de gezondheid van je eigen organisatie ten opzichte van de benchmark.”

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van TIGRA? Maak een vrijblijvende afspraak en gun ook jouw medewerkers een fluitende route naar hun pensioen.

TIGRA
Baron de Coubertinlaan 31B
2719 EN Zoetermeer
079 - 361 62 46
zoetermeer@TIGRA.nl
www.TIGRA.nl