Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 6 - SEPTEMBER 2021 WOON

burg en burg

Hij verruilde zijn pak voor de werkkleding van Burg & Burg de Schuifdeurkast-specialist. De 33-jarige Jeroen van der Burg is sinds februari de nieuwste aanwinst van het familiebedrijf. Beide zoons van Jan van der Burg, Jeroen én Michel, zijn er nu werkzaam!

Familiebedrijf Burg & Burg compleet met binnenhalen jongste zoon Jeroen

Tien jaar lang werkte Jeroen als klantbeheerder in de accountancy. Tot hij begin dit jaar de overstap maakte naar Burg & Burg. Toch was het familiebedrijf niet helemaal nieuw voor hem. Al vijf jaar deed hij daar op vrijdagen de administratie. Tijdens corona vroeg hij, mede door het thuiswerken, zich af of de accountancy nog iets voor hem was. “Ik wilde niet meer alleen maar achter een computer zitten, maar meer met mijn handen werken en mensen helpen met de inrichting van hun huis”, zegt Jeroen.

OPVOLGING
“In het begin was het even wennen. De klusjes in huis deden mijn broer en vader altijd. Dat was lekker makkelijk. Nu merk ik steeds meer dat ik meer kan dan ik dacht. De ene keer ben ik helpen monteren, dan doe ik administratie en de andere keer help ik klanten of zit ik met vertegenwoordigers aan tafel.” Een echte allrounder dus. Zijn oudere broer Michel doet het werk al 15 jaar. De bedoeling is dat Jeroen en Michel het familiebedrijf overnemen van hun vader. “Dat had ik van mezelf nooit verwacht, maar ik ben blij dat ik deze stap heb gezet.” Na een half jaar samenwerken kunnen de drie nog steeds door één deur. “We kunnen alles tegen elkaar zeggen. De samenwerking gaat super.”

burg en burg

VLOEREN
Inmiddels is Jeroen helemaal gewend aan de Heliumstraat. Daar kunnen Zoetermeerders naast kasten en deuren terecht voor laminaat en PVC-vloeren. Dat weten nog niet veel stadgenoten. Vooral PVC-vloeren met een klikverbinding zijn erg in trek. “Tegenwoordig zijn er steeds meer woningen met vloerverwarming, zowel beneden als op de eerste en tweede etage. PVC-vloeren zijn makkelijker voor de geleiding dan houten vloeren of laminaat. Bovendien heb je er bijna geen onderhoud aan.”

ALLES OP MAAT
Het draait bij Burg & Burg natuurlijk om de op maat gemaakte schuifdeurkasten, kledingkasten, boekenkasten, kleinmeubelen, ensuite deuren en nog meer. Volledig in de door de klant gewenste vorm, materiaal, stijl, kleur en afwerking. Vooral tv-meubels met een open haard erin verwerkt zijn erg populair. “Dan maken we een mooie wand met bijvoorbeeld een hoge kast erbij. Klanten komen binnen met voorbeelden van Pinterest. Wij kunnen het volledig maken zoals zij willen. Daarnaast is Burg & Burg gespecialiseerd in draaideurkasten met schuine kanten, zoals op zolder.

METEN IS WETEN
Burg & Burg gaat altijd eerst vrijblijvend langs om op locatie te meten om vervolgens de offerte in de showroom te bespreken. Jeroen: “Wij hebben een volledig aanbod om het interieur in te richten. Van de vloeren en kasten tot kleinmeubelen.”

Heliumstraat 206
2718 RS Zoetermeer
079 - 361 74 35
info@burgenburg.nl
www.burgenburg.nl