Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 10 - OKTOBER 2022

SMC RIJNLAND

Op 25 september jongstleden organiseerde Road Runners Zoetermeer voor de 18e keer de Geuzenloop Zoetermeer, een gezellig hardloopevenement voor jong en oud. “We dragen al jarenlang het fenomeen sport binnen Zoetermeer een warm hart toe,” vertelt sportfysiotherapeut en manueel therapeut Jaco de Wolf van SMC Rijnland Fysiotherapeuten. “Ook dit jaar waren we weer actief aanwezig en sponsor van de Geuzenloop Zoetermeer. Deelnemers konden langskomen voor een tape of informatie en na afloop zorgden onze masseurs dat de spieren van de deelnemers weer tot rust kwamen.”

Elke blessure verdient professionele aandacht!

ELKE BLESSURE VERDIENT PROFESSIONELE AANDACHT!
Waar komt de belangstelling voor (top) sport eigenlijk vandaan? “SMC staat voor Sport Medisch Centrum. Dat is ooit zo ontstaan en gegroeid, toen ik als sportfysiotherapeut functioneerde op het allerhoogste niveau in diverse sporten,” vervolgt Jaco. Zo begeleidde hij achtereenvolgens het marathonschaatsteam van Henk Angenent, het Olympisch shorttrackteam en het Nederlands herenhockeyteam onder leiding van Max Caldas. “Toen we in 2006 startten met SMC Rijnland Fysiotherapeuten, behandelden we 95% topsporters en de overige 5% bestond uit de familieleden. Daardoor hebben we een andere kijk op fysiotherapie ontwikkeld. Revalideren is namelijk voor iedereen topsport en elke blessure verdient dan ook professionele aandacht.”

SMC Rijnland

EFFECTIEF REVALIDATIETRAJECT NA INTAKE
“Ook als je op leeftijd bent en een nieuwe heup of knie krijgt, hanteren we dezelfde aanpak. De ervaringen die we hebben opgedaan in de topsport vertalen we dus naar een specifiek behandelplan voor alle cliënten. Het revalidatietraject bouwen we in stapjes op en dat traject kun je vergelijken met het bedrijven van topsport. Die werkwijze is onze mantra, zo moet je dat eigenlijk zien. Zo zijn we o.a. gespecialiseerd in spier- en peesproblematiek bij sporters. Bij iedere klacht hanteren we eigen protocollen die we met behulp van recent wetenschappelijke kennis en onze jarenlange ervaring hebben opgesteld. De intake start met een echo om te bekijken wat de aard en de locatie van het letsel is. Zo kunnen we in beeld krijgen of er sprake is van verkalking, vocht in de pees, een scheurtje of een ontstekingsreactie.”

KIJKEN NAAR HOUDINGS- EN  BEWEGINGSGEDRAG 
Elke blessure zorgt voor een afwijkend bewegingspatroon. Dus ook bij hardlopen kunnen wij door middel van een bewegings-analyse bepalen waar de blessure vandaan komt. Door bepaalde spiergroepen te trainen, kun je een correctie teweeg brengen wat al in herstel kan resulteren. Ook kunnen we een externe correctie adviseren met zooltjes. Dit wordt door externe podotherapeuten verzorgt waar we nauw mee samenwerken. Gemiddeld bereiken we al na vijf behandelingen uitstekende resultaten. Dus waarom zou je doorlopen met spier- en/of peesklachten als wij de oplossing in huis hebben?”

SMC RIJNLAND FYSIOTHERAPEUTEN
Violiervaart 22
2724 VR Zoetermeer
079 - 500 17 92
info@smc-rijnland.nl
www.smc-rijnland.nl