Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 2 - FEBRUARI 2022

efectis

Op slechts een steenworp afstand van de wijk Oosterheem in Zoetermeer bevindt zich Efectis Nederland aan de Brandpuntlaan Zuid 16 in Bleiswijk. Met ruim 250 medewerkers en vestigingen in Nederland, Frankrijk, Turkije, Engeland en Ierland is de Efectis Group de grootste organisatie in Europa op het gebied van brandveiligheid. “Wereldwijd zijn we zelfs erkend als dé specialist in brandonderzoek, veiligheid en advisering,” vertelt projectleider Michiel Klijn. “Maar in de regio Zoetermeer zijn we als werkgever relatief onbekend!”

Efectis Nederland zoekt leuke, leergierige en ambitieuze collega’s met affectie voor brandveiligheid

“Simpel gezegd zijn we een onafhankelijk testlaboratorium voor kleine en grote brandproeven. Gezien de steeds veranderende wet- en regelgeving zijn we altijd op zoek naar leuke, leergierige en ambitieuze talenten met enig technisch inzicht die zich willen ontwikkelen op het gebied van brandveiligheid.” Waar bestaan de werkzaamheden zoal uit? “Het fundament van ons bedrijf is gebouwd op de wet- en regelgeving. Deze wet- en regelgeving bepaalt waaraan een gebouw in Nederland, volgens het Bouwbesluit, dient te voldoen. Zo moet een brandwerende scheiding een brandwerendheid hebben van bijvoorbeeld 30 minuten. Dat moet je aan kunnen tonen en daar zijn Europese testnormen voor die we hanteren. Als we volgens die testnorm producten zoals een deur of raam testen, dan kun je het product toepassen in heel Europa. In opdracht van producenten testen we dus het brandgedrag en de brandwerendheid van een materiaal of product en op basis van het testrapport classificeren we uiteindelijk het product.”

efectis

AFWISSELEND EN VEELZIJDIG WERK “Als je in Europa producten wil verkopen dan dien je aan de CE-markering te voldoen. Steeds meer productgroepen vallen daaronder zoals industriële brandwerende deuren. Dat brengt veel werk met zich mee en ook daarom zoeken we voortdurend nieuwe collega’s. Tevens houdt ons bedrijf zich bezig met engineering waaronder het simuleren en berekenen van het brandgedrag in gebouwen of de omgeving,” vervolgt Michiel die als projectleider brand- en rookwerendheid ook het directe contact met de klanten onderhoudt. “De werkzaamheden zijn dus heel afwisselend en veelzijdig. Zo kun je je bezighouden met brandgedrag, brandwerendheid, regelgeving, inspecties en beoordelingen. Dat maakt een baan bij Efectis zo aantrekkelijk. Je kunt volop ontwikkelen en er zijn veel mogelijkheden binnen het bedrijf om na verloop van jaren iets anders te gaan doen als je daar behoefte aan hebt.”

WE ZIJN EEN LEUK EN FLEXIBEL BEDRIJF
“Inmiddels staan er tien vacatures open die je op onze website kunt bekijken. Je krijgt dan een goed beeld van ons bedrijf. We zijn vooral op zoek naar mensen die iets willen leren en met wie het “klikt”. Er bestaan namelijk geen specifieke opleidingen voor onze werkzaam-heden. Vind je een vacature interessant en/of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan gerust contact op! Stuur een bericht naar michiel.klijn@efectis.com of bel via: 088 - 347 37 61. Wil je direct solliciteren? Stuur dan je motivatiebrief met cv naar Michiel Klijn.”

EFECTIS NEDERLAND
Brandpuntlaan Zuid 16
2665 NZ Bleiswijk
088 - 347 37 61
nederland@efectis.com
www.efectis.com