Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 6 - SEPTEMBER 2021 WOON

bkt advies

BKT-advies staat voor Bouwkundig Technisch Advies. Sinds 2009 houdt het adviesbureau zich bezig met bouwmanagement, advies en projectbegeleiding in de woning- en utiliteitsbouw. Twee jaar geleden verhuisde het bedrijf om logistieke redenen van Rotterdam naar Zoetermeer.

Een woning (ver)kopen? Met een bouwkundige keuring van BKT sta je sterk!

“Onze kracht? BKT is een sterk merk en een dynamische organisatie dankzij een bijzonder hecht team. Samen maken we het verschil! We werken vooral in de driehoek Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Als uitvalsbasis ligt Zoetermeer dan natuurlijk perfect,” vertelt bouwmanager Frank Koot.

“Wat betekent het Corona-virus eigenlijk voor jullie?” is een vraag waar we in deze surrealistische tijd niet omheen kunnen. Frank: “Het Corona-virus raakt ons allemaal, het is inmiddels een gigantisch internationaal maatschappelijk probleem. Uiteraard hebben wij extra voorzorgmaatregelen getroffen waarbij we de richtlijnen van het RIVM nauwlettend volgen. Zo hebben we de afgelopen weken alle huisbezoeken geannuleerd. Verder werken we zo veel mogelijk vanuit huis. Projecten lopen door zoals de ontwikkeling van Bentlanden fase 2, de transformatie van het Oceaanhuis, een rijksmonument in Rotterdam, naar 183 appartementen en de realisatie van villa’s in Numansdorp, Park16Hoven en aan de Reeuwijkse Plassen. We blijven dus klaar staan voor onze opdrachtgevers waaronder particulieren, hypotheekadviseurs, beleggers, makelaars, bedrijven en (semi)overheid. Al gaat de gezondheid op dit moment natuurlijk boven alles.”

BKT advies

DROOMHUIS OF SPOOKHUIS?
“Bij de aankoop van een woning is emotie een slechte raadgever. Wij prikken door die roze bril heen. Je zoekt immers een droomhuis en geen spookhuis! Niemand zit te wachten op onaangename verrassingen zoals bouwkundige gebreken en torenhoge herstelkosten. De verkoper heeft weliswaar een meldingsplicht, maar voor de koper resulteert onze bouwkundige aankoopkeuring in duidelijkheid én een goed gevoel. Op dit moment gaan we tijdens de visuele bouwkundige keuring met niet meer dan drie mensen de woning in. Bij voorkeur zijn de kopers erbij aanwezig, zodat er een dialoog ontstaat over de staat van het huis. Zo kunnen we bijvoorbeeld uitleggen waardoor er scheuren in de lateien zitten. Zijn er gebreken aan gevels, vloeren en/of dak? Verder geven we advies over toekomstige verbouwingen zoals een uitbouw waarbij we ook een rol van betekenis kunnen spelen. We leveren dus geen koud rapport af dat we even over de schutting gooien. Ook na het verstrekken van het rapport zijn we bereikbaar voor vragen en nadere toelichting. Met de aankoopkeuring voldoet men grotendeels aan de wettelijke onderzoekplicht. Binnen drie werkdagen ontvangt men een uitgebreid rapport met onderbouwend beeldmateriaal van eventuele gebreken, achterstallig onderhoud en een open begroting met aantallen en eenheden. Uiteraard kan de verkoper een bouwkundige verkoopkeuring laten uitvoeren. Zo voldoet hij aan de meldingsplicht én kan hij de meerwaarde van zijn huis aantonen.”

MJOP CREËERT EEN GOED GEVOEL!
“Voor onderhoud op korte en lange termijn ontkomt de VVE van een (appartementen)complex niet aan een meerjarenonderhoudsprognose oftewel MJOP. Het is een actieve begroting die zorgdraagt voor voldoende financiële reserve voor planmatig onderhoud. Een MJOP stellen we voor tien of 15 jaar op. Naast de algemene beschrijving van het complex, omvat een MJOP beschrijvingen van gebreken, onderhoudsmaatregelen, onderhoudskosten, een liquiditeitsprognose en een beknopt foto-overzicht. Wat is bijvoorbeeld de conditie van het schilderwerk, de gevel, de dakbedekking en de aluminium kozijnen? Een MJOP zorgt er dus voor dat het complex in goede staat blijft. Bovendien kan de maandelijkse VVE-bijdrage nauwkeuriger vastgesteld worden,” besluit Frank.

Aluminiumstraat 10-07
2718 RA Zoetermeer
085 - 13 03 891
info@bkt-advies.nl
www.bkt-advies.nl
Facebook.com/BKTadvies/