TICO SCHOENMAKER

Het lijkt misschien nog heel ver weg, maar voordat je het weet kunnen we hopelijk net als vorige winter weer schaatsen op natuurijs. Op de dag dat je je ijzers van zolder wil halen, kan voor een tegenvallende verrassing zorgen: de schaatsen zijn bot. Dat Tico Roozendal als een van de besten schoenen kan repareren is al bekend, maar niet iedereen weet dat je ook voor gladde ijzers bij hem terecht kan!

Botte schaatsen? Tico maakt ze met zijn splinternieuwe slijpmachine weer vlijmscherp

Ook als je nu al wil schaatsen op de binnen schaatsbanen staat Tico en zijn team voor je klaar. Hij had natuurlijk al een slijpmachine, maar onlangs kreeg hij namelijk een splinternieuwe, professionele slijpmachine. Tico kreeg speciaal les van een ‘meester schaatsslijper’ uit Heerenveen, zodat hij ook als een van de besten van Zoetermeer schaatsen kan slijpen.

ALLE SOORTEN SCHAATSEN
Noren, langebaanschaatsen, kunstschaatsen of ijshockeyschaatsen, het maakt voor Tico niets uit welk type je langsbrengt bij zijn winkel in de Westwaarts Passage, vlakbij Albert Heijn XL. Tico kan alle soorten schaatsen vlijmscherp krijgen. “Diezelfde dag zijn de schaatsen weer klaar. Het kan zelfs binnen een uur”, geeft Tico aan. Hij raadt aan schaatsen op tijd te laten slijpen. “De scherpte van de schaats bepaalt namelijk hoeveel grip je op het ijs hebt. Dus hoe scherper de schaats, hoe kleiner de kans is dat je valt. Veiligheid boven alles.”

TICO SCHOENMAKER

ONDERHOUD SCHOENEN
Wij hebben alles om de mooie schoenen van onder meer Greve, Van Bommel en Van Lier in topconditie te houden. Deze  onderhouds-producten zijn alleen in dit filiaal te krijgen. Natuurlijk hebben we ook voor gewone schoenen verschillende steunzolen, binnen-zolen en schoenbedzolen. Datzelfde geldt voor wandelschoenen en damesschoenen. We kunnen zelfs dameslaarzen laten innemen of juist breder laten maken. De laars kunnen we zo speciaal op maat maken.”

OVERAL VETERS
Tico is bovendien gespecialiseerd in veters, voor schoenen van dure merken, sneakers en kinderschoenen. “Ik heb van alles. Veters met lichtjes erin, leren veters, stretchveters, satijnenveters. En natuurlijk in veel verschillende kleuren. Ook heb ik grote rollen veters, zodat ik ze precies op maat kan knippen en je nooit meer veel te lange of te korte veters hebt.” Is jouw veter al kapot? Tico kan het uiteinde weer maken met een nieuwe veterpink, in vier verschillende kleuren. Naast allerlei soorten veters vind je in de knusse schoenmakerij in de Passage ook een nieuwe lijn leren portemonnees en riemen. Ook laatstgenoemde kunnen op maat gemaakt worden. De bekendste schoenmaker van Zoetermeer kan ook naamplaten leveren en sleutels laten bijmaken. “Die worden gemaakt, terwijl de klant wacht. Een gewone sleutel, autosleutel, puntjessleutel, met of zonder certificaat.”

SCHOENMAKERIJ TICO
Luxemburglaan 150
2711 EH Zoetermeer
079 - 360 80 96

Westwaarts 41b
2711 AD Zoetermeer
079 - 351 69 31

Oosterheemplein 409
2721 NG Zoetermeer
079 - 321 78 73
www.schoenmakerijtico.nl

Ma t/m za. van 9.00 tot 18.00, zo. van 12.00 tot 17.00 uur

Stadshart 7 dagen per week open!