TICO SCHOENMAKER

Het lijkt misschien nog heel ver weg, maar voordat je het weet kunnen we hopelijk net als vorige winter weer schaatsen op natuurijs. Op de dag dat je je ijzers van zolder wil halen, kan voor een tegenvallende verrassing zorgen: de schaatsen zijn bot. Dat Tico Roozendal als een van de besten schoenen kan repareren is al bekend, maar niet iedereen weet dat je ook voor gladde ijzers bij hem terecht kan!

Botte schaatsen? Tico maakt ze met zijn splinternieuwe slijpmachine weer vlijmscherp!

Ook als je nu al wil schaatsen op de binnen schaatsbanen staat Tico en zijn team voor je klaar. Hij had natuurlijk al een slijpmachine, maar onlangs kreeg hij namelijk een splinter-nieuwe, professionele slijpmachine. Tico kreeg speciaal les van een ‘meester schaatsslijper’ uit Heerenveen, zodat hij ook als een van de besten van Zoetermeer schaatsen kan slijpen.

ALLE SOORTEN
Noren, langebaanschaatsen, kunstschaatsen of ijshockeyschaatsen, het maakt voor Tico niets uit welk type je langsbrengt bij zijn winkel in de Westwaarts Passage, vlakbij Albert Heijn XL. Tico kan alle soorten schaatsen vlijmscherp krijgen. “Diezelfde dag zijn de schaatsen weer klaar. Het kan zelfs binnen een uur”, geeft Tico aan. Hij raadt aan schaatsen op tijd te laten slijpen. “De scherpte van de schaats bepaalt namelijk hoeveel grip je op het ijs hebt. Dus hoe scherper de schaats, hoe kleiner de kans is dat je valt. Veiligheid boven alles.”

tico schoenmaker

VOEDSELBANK 
Natuurlijk blijft Tico ook Meester Schoenmaker. Onlangs had de op Curaçao geboren Zoeter-meerder weer zijn gratis actie voor de Voedsel-bank. Cliënten konden twee paar schoenen gratis laten herstellen. Mensen die vanwege geldgebrek helemaal geen goede schoenen meer hadden kregen zelfs een gratis paar mee naar huis. Dat kan mede door de steun van veel Zoetermeerders. “Ik kreeg duizend paar schoenen van inwoners na mijn oproep om oude schoenen in te leveren.”

VAK LEREN
Met de hulp van ongeveer vijftien hang-jongeren kregen de schoenen een tweede leven. Tico wil deze jeugd graag een vak leren. “Door al die ingeleverde schoenen konden zij oefenen en ervaring opdoen. Samen kunnen we weer anderen helpen. Ik doe het echt niet voor mezelf. Mensen die geen schoenen kunnen betalen kunnen altijd naar mij toekomen. Daar hoeft niemand zich voor te schamen. We moeten er voor elkaar zijn in moeilijke tijden.”

SCHOENMAKERIJ TICO
Luxemburglaan 150
2711 EH Zoetermeer
079 - 360 80 96

Westwaarts 41b
2711 AD Zoetermeer
079 - 351 69 31

Oosterhemplein 409
2721 NG Zoetermeer
079 - 321 78 73

www.schoenmakerijtico.nl

Ma t/m za. van 9.00 tot 18.00, zo. van 12.00 tot 17.00 uur
Stadshart 7 dagen per week open!