Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 5 - OKTOBER 2020 - WOON!

ferry bakkende

Je huis is een kostbaar bezit. Periodiek onderhoud van schilder- en stukadoorswerk, zowel binnen als buiten, is dan ook essentieel. Op houtrot, bladderende verflagen en scheuren in muren of plafond zit namelijk niemand te wachten. Met het principe “beter voorkomen dan genezen” blijft je woning dus permanent in goede conditie. De winter is in aantocht. Tijd voor het schilder- en stukadoorswerk binnen. Zelf aanpakken blijkt vaak tijdrovender en lastiger dan was gepland. Kortom, tijd voor een klus? Kies gewoon Ferry Bakkenes, die al twintig jaar vakkundig schilder en stukadoor is!

Ben je op zoek naar een schilder & stukadoor met hart voor zijn vak?

“Het schildersvak is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was schilder en vanaf m’n twaalfde jaar liep ik al met hem mee tijdens schoolvakanties. Na mijn timmermansopleiding heb ik bij een ambachtelijk timmerbedrijf in Den Haag alle facetten van het timmeren, tegelen, stukadoren en schilderen geleerd. Uiteindelijk vond ik het vak schilder & stukadoor toch het meest boeiend. Bij een stukadoorsbedrijf leerde ik vervolgens de fijne kneepjes van het vak.”

ferry bakkende

“Elf jaar geleden besloot ik voor mezelf te beginnen. Zo verzorg ik al het binnen- en buiten schilder- en stukadoorswerk voor particulieren en VvE’s in de regio’s Den Haag en Zoetermeer. Mond-tot-mond-reclame resulteert in een voortdurende stroom van nieuwe opdrachten. Na goedkeuring van mijn nauwkeurig gespecificeerde offerte ga ik zo snel mogelijk aan de slag. Mensen weten dus vooraf precies waar ze aan toe zijn, zonder verrassingen achteraf. Uiteraard is een offerte kosteloos en vrijblijvend.”

PERFECTIONISTISCHE AANPAK
“Het klinkt gek, maar eigenlijk doe ik te veel voor mijn klanten. Als perfectionist moet mijn schilder- en stucwerk gewoon goed zijn. Met minder neem ik zelf geen genoegen. Goede communicatie met m’n klanten resulteert in maatwerk. Iedere verf- en stucklus, van klein tot groot, pak ik zorgvuldig aan. Klanten verwachten dat je alles volgens planning tot in de puntjes verzorgt en netjes achterlaat. Dat is voor mij de normaalste zaak van de wereld!”

MET HET OOG VAN DE MEESTER
Naast de erkende schilder- en stukadoorsdiploma’s Aspirant en Gezel heeft Ferry de afgelopen drie jaar in Veenendaal de opleiding tot Meester Restauratiestukadoor gevolgd. In verschillende modules leerde hij bijzondere technieken op het gebied van restauratie en decoratie van plafonds, lijstwerken en ornamenten. “Is restauratie niet meer mogelijk? Dan maak ik het oorspronkelijke plafond precies na,” vervolgt Ferry.

“Ook het ontwerpen en realiseren van authentieke en moderne plafonds
behoort tot de mogelijkheden. Eigenlijk kan ik alle gipsvormen construeren. Wil je een strak of klassiek gestucte open haard? Heb je een bijzonder lijstwerk uit een woonblad gezien? Iedere stucwens is een uitdaging. Zo is betonlook, grof of fijn, op dit moment helemaal in. Door jarenlange ervaring en het gebruik van het topsegment van merken zoals San Marco, Caparol, Sikkens en Sigma kan ik uitstekende resultaten garanderen. Als NOA gecertificeerd schilders- en stukadoorsbedrijf lever ik topkwaliteit, omdat ik hart voor mijn vak heb.”

Oranjelaan 54
2712 GE Zoetermeer
06 - 180 171 70
info@ferrybakkenes.nl
www.ferrybakkenes.nl