Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 10 - OKTOBER 2023 - WOON

RUUD VAN BOCHOVEN ARCHITECT

Als kind was Ruud van Bochoven al gek van tekenen en ontwerpen. Hij volgde de opleiding Bouwkunde aan de Hogere Technische School en studeerde af aan de Academie Bouwkunst in Amsterdam. Hij werkte een aantal jaren voor bekende architectenbureaus.

Architect met passie voor mooie gebouwen

Sinds 2011 is hij actief als zelfstandig architect. “Ik ben gek op het ontwerpen van mooie gebouwen.” Een eenvoudige uitbouw, een complexe aanbouw of een complete vrijstaande villa met alle voorzieningen die u maar bedenken kunt. Ruud van Bochoven maakt uw woondromen waar. “Ik hou van mijn vak en het ontwerpen van oplossingen. Een woning moet altijd een prettige plek zijn om je in te bevinden. Met een duidelijke oriëntatie, en het liefst veel licht en glas voor een ruimtelijk effect.”

RUUD VAN BOCHOVEN ARCHITECT

ZOETERMEER
Dat Van Bochoven naast eenvoudige ontwerpen ook helemaal ‘los’ kan gaan, is goed te zien aan de villa aan de Turfschipkade in Zoetermeer. Een ware eyecatcher uitgevoerd in een bijzondere combinatie van wit, rvs en glas. “In overleg met de opdrachtgever heb ik een woning getekend met de kenmerken van een schip; een duidelijke verwijzing naar het water waaraan de woning ligt”, licht Ruud toe. De ruime woning bevat nu een aparte, zelfstandige woonruimte voor een lid van het gezin met eigen opgang op de eerste verdieping en is daarnaast volledig onderkelderd. “De ligging op deze locatie aan de Zoetermeerse Plas bij recreatie-gebied Noord Aa aan de rand van de stad is werkelijk uniek. Dichterbij de natuur kunt u bijna niet komen.” Dat de woning opvalt, blijkt wel uit het feit dat hij zelfs verschenen is op een serie postzegels.

RUUD VAN BOCHOVEN ARCHITECT

WENSEN
Een andere cliënt had een echte passie voor auto’s. Voor hem ontwierp Van Bochoven een woning met direct uitzicht op zijn auto’s in de garage. Het hoeft natuurlijk niet perse opvallend te zijn. Naar aanleiding van uw wensen tekent Van Bochoven ook een woning die naadloos opgaat in de gebouwde omgeving. “Wat uw wensen ook zijn; samen komen we tot uw droomontwerp.”De regels en eisen zijn de laatste jaren sterk veranderd. Ook daarmee kan Van Bochoven u van dienst zijn. “Je hebt te maken met CO2, klimaatadaptatie en groene gevels. Elke verandering brengt nieuwe regels met zich mee.”

LEVENSLOOPBESTENDIG
Ook zijn er steeds meer mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken zodat ze er ook op latere leeftijd kunnen blijven wonen. “Ik denk graag met u mee. Naast het ontwerp ontzorgen wij u van a tot z. Van de tekening, en de vergunning, tot de aannemer die uw droomwoning realiseert.” Kijk voor meer spraakmakende voorbeeldprojecten en contactgegevens op mijn website: ruudvanbochoven.nl.

RUUD VAN BOCHOVEN ARCHITECT
Noordwaarts 148
2711 HN Zoetermeer
06 - 231 080 48
www.ruudvanbochoven.nl