INZET

Een vitaal en zorgeloos leven is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt
te maken krijgen met tegenslag zoals een scheiding, baanverlies, schuldproblematiek, psychische problemen of partnerverlies. Als je niets doet, kan zo’n tegenslag je leven volledig ontwrichten. Een luisterend oor en praktische ondersteuning kunnen je zelfvertrouwen weer een boost geven. In Zoetermeer boden meer dan 100 organisaties hulp aan bewoners met een hulp- of ondersteuningsvraag op het gebied van zorg & welzijn. Tijd voor een efficiëntere en effectievere aanpak!

Per 1 mei is er één organisatie voor zorg & welzijn in Zoetermeer. Welkom bij inzet!

Wethouder Zorg & Welzijn Ingeborg ter Laak en Mirjam van Bijnen, directeur van Stichting Piëzo en bestuurslid van inZet, lichten de noodzaak van het samenwerkingsverband toe. “Negen zorg- en welzijnsaanbieders uit Zoetermeer: Fonteynenburg, Impegno Kwadraad Maatschappelijk Werk, LIMOR, MEE, Palet Welzijn, Stichting Piëzo, Vierstroom Zorg Thuis en WMO Maatwerk hebben hun krachten gebundeld. inZet is één centrale organisatie die via één website en één telefoonnummer eenvoudig bereikbaar is. Verder heeft inZet een samenwerkingsverband met een aantal vaste partners met elk een eigen specialisme. Samenwerking is essentieel en zo kun je natuurlijk ook veel van elkaar leren. inZet is er dus voor iedereen met een zorg- of hulpvraag én voor iedereen die iets wil betekenen voor een ander. Professionals, ervaringsdeskundigen en vrij-willigers uit alle denkbare werkvelden voor zorg & welzijn staan tot je beschikking. Zo kun je ondersteuning krijgen én meedoen in het hart van jouw wijk,” vertelt Mirjam van Bijnen.

INZET

ZORG & WELZIJN SAMEN BETER ORGANISEREN
“De gemeente Zoetermeer is verantwoordelijk voor het welbevinden van de inwoners. Ieder mens heeft namelijk talent, doet ertoe en heeft recht op een plek in onze stad. Mensen worden ook ouder en wonen steeds langer zelfstandig. De verwachting is dan ook dat een steeds groter wordende groep inwoners een beroep gaat doen op zorg- en welzijnsvoorzieningen,” vervolgt wethouder Ingeborg ter Laak. “Het beschikbare budget groeide echter niet mee met de toenemende vraag. We moesten de ondersteuning en hulp in de wijken dus anders organiseren, zodat we kwaliteit en zekerheid die er nu is op het gebied van zorg en welzijn ook in de toekomst kunnen blijven bieden. Diverse vragen speelden daarbij een rol. Hoe ziet een wijk eruit, wat gebeurt er al en waar is behoefte aan? Hoe organiseren we zorg & welzijn samen beter, zodat er een stabiele sociale basis ontstaat? In Rokkeveen wonen bijvoorbeeld relatief veel ouderen. Daar moet je dan op inspelen.”

POSITIEVE GEZONDHEID STAAT CENTRAAL
“Samen hebben we een visie geformuleerd en daar gaan we voor. We kruipen in de huid van mensen en creëren matches waardoor ze weer in hun kracht komen. De naam inZet zegt het al. Hoe kunnen we ons inzetten voor de stad en de ander? Positieve gezondheid staat daarbij voorop. Wat kun je nog wel en waar word je blij van? inZet denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen. Hoe kun jij je ontwikkelen en de regie weer in eigen handen nemen bij problemen? De ondersteuners van inZet kun je vinden op zes inlooplocaties in het hart van de wijken of via één centraal telefoonnummer.”

Rakkersveld 253
2722 BN Zoetermeer
079 - 888 77 70
info@inZetindewijk.nl
www.inzet-indewijk.nl