Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 1 - JANUARI 2021

ZORGZAAM SCHEIDEN

Helaas strandt volgens het CBS één op de drie huwelijken. Al met al is een scheiding een ingrijpende gebeurtenis met emotionele, financiële en fiscale consequenties. Een harmonieuze scheiding verdient altijd de voorkeur. Zeker als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn. Zij mogen toch niet de dupe worden van een vechtscheiding. Maar hoe pak je het aan?

Zorgzaam scheiden is dé basis van een nieuwe start!

Jarenlang werkte Karin Geurts in de jeugdhulpverlening met kinderen, jongeren en ouders. Vijf jaar geleden startte zij als scheidingsbemiddelaar waarvan de laatste twee jaar bij Zorgzaam Scheiden. “Zelf ben ik tweemaal gescheiden en inmiddels voor de derde keer getrouwd. Als gescheiden moeder met twee kinderen weet ik heel goed dat scheiden een complex proces is. Gelukkig verliepen mijn scheidingen harmonieus. Je moet een scheiding echter niet onderschatten. Deskundige begeleiding vanaf het opstellen van het ouderschapsplan t/m het indienen van de officiële stukken bij de rechtbank biedt steun en rust. Verder hebben ouders én kind(eren) iemand nodig die echt naar ze luistert,” vertelt Karin.

HOOR JIJ DE KINDERSTEM  TIJDENS JULLIE SCHEIDING?
“Door hun onderlinge strijd bestaat het gevaar dat ouders hun kind(eren), waar ze zielsveel van houden, toch uit het oog verliezen. Zorgzaam Scheiden onderscheidt zich van andere mediators, omdat we tijdens het scheidingsproces uitgebreid de stem van het kind willen horen. Hoe gaat het met jou? Zijn er dingen waar je verdrietig of boos over bent? Hoe zie je de toekomst? De informatie koppelen we terug aan de ouders, zodat zij er rekening mee kunnen houden. Uiteindelijk is zorgzaam scheiden dé basis van een nieuwe start!”

ZORGZAAM SCHEIDEN
Karin Geurts: scheidingsbemiddelaar & gezinscoach
Regio Zoetermeer, Delft en omstreken
06 - 46 00 57 65
karingeurts@zorgzaamscheiden.nl
www.zorgzaamscheiden.nl