burgemeester Zoetermeer

Michel Bezuijen. Vanaf 1 oktober 2020 is hij dé nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Maandag 12 oktober jl. werd hij in de raads-vergadering officieel beëdigd door de commissaris van de Koning Jaap Smit. Een ceremonie die door de coronamaatregelen anders was. Zo hing zijn vrouw Nicole de ambtsketen om zijn nek gevolgd door een kus.

“Zoetermeer is een fantastische stad en een prachtige uitdaging!”

“Dat was een bijzonder moment,” vertelt hij. “Maar het was natuurlijk vreselijk jammer dat mijn ouders, vrienden en familie niet aanwezig konden zijn. Ook verviel de kennismaking met veel Zoetermeerders waardoor je direct contact mist. Alleen zo voel je wat er leeft in de stad.”

Sinds 2013 was Michel Bezuijen (54) de geliefde burgemeester van Rijswijk. Hij werd door raadsleden en bewoners omschreven als een zeer betrokken burgervader die dicht bij de mensen staat. Hij was zelfs voorgedragen voor een tweede termijn. Toch koos hij voor Zoetermeer. Als je de positieve geluiden uit Rijswijk hoort, dan kan Zoetermeer een ambitieuze en gemotiveerde burgemeester verwachten. Waarom koos hij voor Zoetermeer? “In Rijswijk had ik het uitstekend naar mijn zin, maar toen Charlie Aptroot zijn pensioen aankondigde, wist ik dat Zoetermeer voor mij een prachtige uitdaging zou zijn. Zoetermeer is met 125.000 inwoners de derde stad van de provincie Zuid-Holland. Een ambitieuze stad met enorm veel potentie die op diverse vlakken kwalitatief nog kan groeien met andere strategieën. Een prachtige uitdaging die mij enorm aansprak. Verder is Zoetermeer gewoon een hele leuke stad met verborgen pareltjes. De verhuisdozen zijn uitgepakt en inmiddels wonen we dan ook met veel plezier in de wijk Oosterheem.”

gemeente Zoetermeer

ZOETERMEER IS DÉ PLEK 
Zoetermeer wil definitief afscheid nemen van het slaapstad-imago. De nieuwe slogan “Zoetermeer is dé plek” op de Mandelabrug en het Stadhuis is de start van een promotiecampagne. De gemeente roept inwoners op om een foto van hun favoriete plek in Zoetermeer te delen op social media met de hashtag#Zoetermeerisdeplek. Welke pareltjes kent u al?

“Sowieso is de karakteristieke Dorpsstraat heel bijzonder. Er zijn nog te weinig mensen die deze authentieke winkelstraat met de historische geveltjes kennen. Daar tegenover staat een bruisend Stadshart met volop horeca-aanbod dat nu helaas door Covid-19 volledig platligt. Zoetermeer heeft prachtige parken en de ligging richting het Groene Hart is voor sport en bewegen ook heel belangrijk. Tot slot biedt Zoetermeer veel voorzieningen en qua evenementen wordt er normaal gesproken veel georganiseerd. Trots en zelfbewust moeten we meer laten zien welke kwaliteiten Zoetermeer in huis heeft.”

KENNISMAKING WIJKEN
Lopend of fietsend wil de burgemeester iedere week een wijk verkennen. Tijdens de bezoeken praat hij “coronaproof” met bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen over belangrijke ontwikkelingen. “Onlangs ben ik in de wijk Palenstein geweest die van binnenuit door het gevarieerde nieuwbouwaanbod een totaal andere uitstraling heeft gekregen. Er volgen nog meer van dat soort projecten. Het is essentieel dat we de bestaande stad meetrekken in de groei. Met de visie 2040 denken we die sprong te kunnen maken.”   

CORONAMAATREGELEN RESPECTEREN
“De tweede golf van de coronacrisis hangt als een dreigende wolk boven Zoetermeer. Het aantal besmettingen stijgt aanzienlijk en dat is een pijnlijke constatering. Daarom roep ik alle Zoetermeerders op om zich strikt aan de coronamaatregelen te houden. Samen moeten we de discipline kunnen opbrengen om het virus een halt toe te roepen. Kortom, houd je aan de coronamaatregelen, respecteer de handhavers en blijf gezond!”

Stadhuisplein 1
2711 EC Zoetermeer
14079
antwoord@zoetermeer.nl
www.zoetermeerveilig.nl