TANDARTSPRAKTIJK WESTERHOF

Een stralende lach is je visitekaartje en opent vele deuren. Sommige mensen vermijden echter een volle lach vanwege een lelijk gebit. Ze schamen zich voor hun scheve, verkleurde en/of afgebroken tanden. Langzamerhand verdwijnt hun zelfvertrouwen en ontstaat er een drempel om een tandarts te bezoeken. Sander Westerhof weet er alles van.

Zoek jij een lieve tandarts in zoetermeer?

Gelukkig ontmoette hij ‘de lieve tandarts’ Tajana Westerhof-Bersma die begrip toonde voor zijn zeer ernstige gebitsproblemen, schaamtegevoelens en beperkte budget. Stap-voor-stap renoveerde zij zijn gebit en uiteindelijk bleek het liefde op het eerste gezicht.

Inmiddels zijn ze getrouwd en samen runnen ze sinds 18 januari 2021 Tandartspraktijk Westerhof die gevestigd is in een monumentaal, authentiek pand aan de pittoreske Dorpsstraat 76. Het pand werd volledig gestript en vakkundig gerestaureerd tot een sfeervolle tandartspraktijk met veel ruimte en daglicht. Huiselijk, gezellig en vertrouwd. Zo voelen de stijlvol ingerichte wacht- en behandelkamers aan. Waar komt haar passie vandaan en met welke visie profileert de praktijk zich? “Het vak tandarts is er bij mij met de paplepel ingegoten. Zowel mijn opa als mijn vader waren geliefde tandartsen in Den Haag,” vertelt Tajana. “Hun passie om voor ieder gebitsprobleem de perfecte oplossing te vinden sprak mij als kind al aan. Een kwestie van creativiteit, begrip tonen en denken in mogelijkheden. Ook als een patiënt financieel minder daadkrachtig is. Daarom zijn we aangesloten bij het keurmerk De Lieve Tandarts, een platform met de missie om zoveel mogelijk mensen weer te laten stralen. Een bewuste keuze waarmee wij het verschil willen maken in Zoetermeer.”

TANDARTSPRAKTIJK WESTERHOF

PERSOONLIJKE BENADERING
“Niet alleen angst en schaamte, maar ook het financiële aspect kan mensen dus weerhouden om naar de tandarts te gaan. Wij staan daar anders in. Met onze persoonlijke benadering stellen we samen met de patiënt een betaalbaar behandelplan op,” vervolgt Sander die zijn jarenlange ervaring als gastheer in de horeca nu inzet om patiënten gastvrij te ontvangen. “Het gaat er immers om dat de patiënten zich hier op hun gemak voelen.” Als tandarts heeft Tajana ruime ervaring in de algemene & esthetische tandheelkunde en wortelkanaalbehandelingen. Hoe breekt zij het ijs bij angstige patiënten? “Vanaf de intake willen we patiënten persoonlijk en zonder vooroordelen benaderen. Ze willen hun verhaal kwijt en daar nemen we de tijd voor. Eigenlijk is de intake een kennismakingsgesprek inclusief gebitsbeoordeling. Tegelijkertijd volgt een behandelplan in samenspraak met de patiënt. Daardoor valt er al veel spanning weg. Vaak is een bezoek aan onze zachtaardige mondhygiëniste Karina vóór de behandeling essentieel. Mondhygiëne is immers de basis van een gezond gebit.”

PERFECTIONISTISCHE AANPAK
“Ieder gebitsprobleem is een uitdaging. Als ik een vulling moet maken, restaureer ik de complete kies in de oorspronkelijke vorm en de juiste kleur. Die procedure vereist een perfectionistische aanpak. Verder is voor wortelkanaalbehandelingen onze geavanceerde microscoop essentieel. Samen met mijn tandartsassistente leg ik de lat dagelijks hoog. We zijn perfect op elkaar ingespeeld en dat werkt prettig. Onze praktijk is kleinschalig en laagdrempelig en dat spreekt veel patiënten aan. Kortom, zoek je een lieve tandarts? Meld je dan via het aanmeldformulier aan. Je bent van harte welkom!”

Dorpsstraat 76
2712 AM Zoetermeer
079 - 737 01 42
info@tp-westerhof.nl
www.tp-westerhof.nl