SMC RIJNLAND

“Spier- en peesklachten kunnen zeer hardnekkig zijn. Heb je bijvoorbeeld last van hielspoor, achillespees, kniepees of schouderklachten? Wacht dan niet te lang met de behandeling en kies SMC Rijnland Fysiotherapeuten, dé praktijk die verstand van spieren en pezen heeft. Een verkeerde aanpak kan namelijk leiden tot langdurig herstel,” vertelt manueel therapeut Sandra Hendriks. “Naast mijn functie als manueel therapeut heb ik me ook gespecialiseerd in spier- en peesherstel.”

Wij zijn gespecialiseerd in spier- en peesklachten!

“Als iemand rugklachten heeft, dan moet je eerst onderzoeken waar die klachten vandaan komen. De juiste diagnose is namelijk essentieel voor een effectief behandeltraject. Dat proces geldt natuurlijk ook voor spier- en peesklachten zoals hielspoor, hamstring-, achilles-, kniepees- en schouderblessures waaronder de “frozen shoulder”. Bij iedere klacht hanteren we eigen protocollen die we met behulp van recente wetenschappelijke literatuur en onze uitgebreide ervaring hebben opgesteld. Tijdens de intake wordt met echografie gekeken naar de aard en de locatie van de klacht. Zo kunnen we in beeld krijgen of er sprake is van mogelijke verkalking, vocht of een scheurtje. Als er sprake is van spier-peesletsel kiezen we voor shock-wavetherapie of EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse).”

SMC RIJNLAND

SHOCKWAVETHERAPIE
“De beoordeling van het beeld vindt trouwens tijdens de intake plaats, zodat de patiënt precies kan volgen wat er aan de hand is. Meten blijft weten! Met shockwavetherapie prikkelen we de pees waardoor het lichaam zelf voor herstel zorgt door stimulatie van de stofwisseling en verbetering van de bloedcirculatie. Deze mechanische therapie zet aan tot herstel. Dat blijkt uit vermindering van pijn & kalkvorming en spierontspanning.”

EPTE-THERAPIE
“Afhankelijk van de aard van de klacht en de echo kan ook blijken dat de EPTE-therapie effectiever is. Met EPTE brengen we in combinatie met de echo een naald exact in de probleemzone van de pees. Vervolgens dienen we een elektrische impuls toe die een gecontroleerde reactie in het lichaam veroorzaakt die aanzet tot herstel in de pees. Bij deze intensievere therapie dan shockwave is er direct sprake van pijnvermindering, vochtafdrijving en herstel van de pees.”

DE JUISTE METHODE IN COMBINATIE MET FLYWHEEL TRAINING
“De behandelmethoden Shockwave en EPTE combineren we altijd met Flywheel training. De technologie achter Flywheel training is ontwikkeld door NASA om astronauten in gewichtloze toestand te trainen. Vervolgens bleek deze innovatieve trainingsvorm zeer geschikt voor de behandeling van spier- en peesklachten door de excentrische overload die plaatsvindt. Zo wordt spier- en peesweefsel optimaal belast en ontstaat er lokale verbetering en versterking van de pees en omliggende spieren, pijnvermindering en een betere belastbaarheid. Op het moment dat de huishouding door Shockwave en/of EPTE in orde is, moet je dus gaan oefenen om de pees te versterken. Vaak zien we na enkele behandelingen al resultaat. Dus waarom zou je langer door blijven lopen met spier- of peesklachten?” besluit Sandra.

Violiervaart 22
2724 VR Zoetermeer
079 - 500 17 92

Weidedreef 92
2727 EM Zoetermeer
(gevestigd in Huisartsenpraktijk Weidedreef)

info@smc-rijnland.nl
www.smc-rijnland.nl