MONDZORG

Nadat de tandartspraktijk 40 jaar geleden was opgericht, is vanaf december 2019 Mondzorg Zoetermeer gevestigd in het voormalige politiebureau aan de Nathaliegang 241 tegenover Winkelcentrum Rokkeveen. De rigoureuze verbouwing resulteerde in een hypermoderne tandartsenpraktijk met een stijlvolle entree en zes comfortabele behandelkamers die voorzien zijn van high-end tandheelkundige apparatuur.

Wij staan garant voor complete mondzorg én een stralende lach!

Samen met het team waaronder twee mondhygiënisten, drie preventie-assistenten en acht tandartsassistenten staan de tandartsen Gaby Groeneveld en Nick Elsink garant voor complete mondzorg én een stralende lach. Tijd voor een blik achter de schermen.

Hoe is jullie samenwerking eigenlijk ontstaan? “Onze vriendschap ontstond in 2001 tijdens de introductieweek van de studie Tandheelkunde in Amsterdam. Na het afstuderen liepen onze wegen enigszins uiteen. Zo stortte Nick zich eerst op de algemene tandheelkunde met affiniteit voor endodontologie, terwijl ik me specialiseerde in de endodontologie en implantologie,” vertelt Gaby die vanaf zijn zesde jaar al wist dat hij tandarts zou worden.  Inmiddels werken de vrienden als tandartsen vanaf 2016 nauw samen en richten ze zich met name op de cosmetische tandheelkunde. “Rond 2009 zijn we overgeschakeld naar een digitale werkwijze, waarbij we de kies in de mond scannen. Vervolgens kan de tandtechnicus de kroon digitaal vervaardigen. Het vervelende “happen” is dus voorgoed verleden tijd. Verder is het behandelresultaat voorspelbaarder en zeer accuraat. Afhankelijk van de esthetische en functionele situatie kiezen we voor het meest geschikte materiaal zoals porselein, composiet of zirkonium.”

MONDZORG

ESTHETIEK VOLGT FUNCTIONALITEIT!
“Als tandarts moet je technisch onderlegd zijn en goed met mensen om kunnen gaan. Het zijn aspecten die ons vak zo fascinerend maken,” vervolgt Nick. “We herstellen én creëren. Daarnaast lossen we niet alleen problemen op, maar we onderzoeken ook de oorzaken. Dat betreft de reconstructieve of functionele kant van de tandheelkunde. Zo kan een “beet” niet goed zijn waardoor er gaatjes of breuken kunnen ontstaan. Dat probleem moet dan eerst opgelost zijn. Esthetiek volgt functionaliteit. Als de functionele kant klopt, dan zijn automatisch de originele verhoudingen van tanden en kiezen correct. Als er sprake is van een multidisciplinair behandelplan dan verwijzen we naar een orthodontistenpraktijk in Zoetermeer waar we heel efficiënt en fijn mee samenwerken.”     

PREVENTIE IS ESSENTIEEL!
“Als nieuwe patiënten zich online ingeschreven hebben, volgt al snel het intakegesprek dat je kunt vergelijken met een periodieke controle. We screenen dan het gebit zorgvuldig. Hoe ziet het eruit? Zijn er acute verrichtingen noodzakelijk of moeten reconstructieve problemen aangepakt worden? Heb je wellicht een implantaat, kroon, facings of brug nodig? Er kan natuurlijk ook niets aan de hand zijn. We adviseren ouders om van jongs af aan hun kind mee te nemen naar periodieke controles. Ze kunnen dan alvast wennen aan de entourage en ervaren dat een tandartsbezoek helemaal niet eng is. Kinderen worden met een gaaf gebit geboren. En om dat zo te houden is preventie essentieel voor het behouden van een gaaf gebit én een stralende lach. Niet voor niets is onze missie: Durf te lachen! We willen toonaangevend en vernieuwend zijn, waarbij de wens van de patiënt centraal staat. Tot slot kunnen patiënten met een gerust gevoel naar onze praktijk komen, want we werkten altijd al onder strenge hygiënische omstandigheden. Wanneer durf jij weer te lachen?

Nathaliegang 241
2719 CR Zoetermeer
079 - 361 28 84
info@mondzorgzoetermeer.nl
www.mondzorgzoetermeer.nl