fit 20

Krachttraining resulteert in veel positieve effecten op het lichaam. Het is goed voor de gezondheid van hart- en bloedvaten, zorgt voor een toename van de spiermassa, geeft een boost aan je zelfvertrouwen en voorkomt blessures. Daarnaast voel je je beter en energieker. In combinatie met gezond eten is krachttraining ook een goede methode om af te vallen. Maar waarom zou je jezelf urenlang afbeulen in de sportschool als wetenschappelijk bewezen is dat twintig minuten krachttraining per week volgens het fit20-concept supereffectief is?

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat fit20 écht werkt!

“Het fit20-concept is uniek en wereldwijd een groot succes,” vertelt eigenaar Jeroen Natzijl van fit20 Zoetermeer. “Bij ons is twintig minuten krachttraining per week onder begeleiding van een personal trainer voldoende voor een optimale en effectieve gezondheidsprikkel. Wij én onze leden wisten natuurlijk al dat fit20 écht werkt, maar na een groot wetenschappelijk onderzoek is het bewijs onomstotelijk vastgelegd. Het fit20-onderzoek werd onder leiding van assistent professor James Steele van de Solent University Southampton uitgevoerd. Samen met zijnteam analyseerde hij de trainingsdata van bijna 15.000 fit20-ers die één tot zeven jaar de fit20-trainingen hadden gevolgd. De resultaten zijn verbluffend. Uit het onderzoek blijkt overduidelijk dat het fit20-concept de kwaliteit van het leven aanzienlijk verbetert.”

fit 20

DOEN IS GELOVEN
“Veel mensen zijn in eerste instantie sceptisch over het fit20-concept. Doen is echter geloven. Daarom bieden we een gratis kennismakingstraining aan om te ervaren hoe de High Intensity Strenght Training op Nautilus apparatuur verbazingwekkend effectief is. Alle grote spiergroepen put je in twintig minuten maximaal uit onder begeleiding van je vaste personal trainer. Een sensorensysteem in je trainingsapp registreert hoe jouw spieren reageren en zo zien jij én je personal trainer wat er moet veranderen om de oefening te optimaliseren. Smokkelen is dus taboe. Bovendien pak je door verfijning van de oefening ook de kleinere spieren en aanhechtingen beter aan. Na drie maanden ervaar je al zichtbare resultaten.”

DE PROEF OP DE SOM
Het lijkt wel of Jeroen mijn gedachten kan lezen. “Omkleden en douchen zijn overbodig,” vervolgt Jeroen. “Door het optimale binnenklimaat transpireer je niet en zo kun je de fit20-training gewoon tijdens je (werk)dag inplannen. We starten met een borstoefening die je twee minuten langzaam en gecontroleerd zonder pauze moet uitvoeren.” Hij wijst me op de juiste houding en dan moet ik in tien seconden uitstoten zonder te overstrekken en in tien seconden loslaten, waarbij de druk op mijn borstspieren constant maximaal blijft. “De sensoren ondersteunen onze coaching en laten niet alleen de range of motion, maar ook het ritme en tempo zien. Samen bepalen ze de score die honderd is als je de oefening perfect uitvoert.” Vervolgens trainen we twee minuten de beenspieren op dezelfde wijze. Voor alle duidelijkheid. Ik bezoek frequent de sportschool, maar al na twee oefeningen ervaar ik het bijzondere effect van het fit20-concept.

ERVAAR HET ZELF
Kortom, zoek je een haalbare, resultaatgerichte wekelijkse gezondheidsprikkel? Boek dan een gratis kennismakingstraining via www.fit20zoetermeer.nl. Ervaar het zelf!

FIT20
Louis Braillelaan 80
2719 EK Zoetermeer
079 - 203 30 48
zoetermeer@fit20.nl
www.fit20zoetermeer.nl