WIM VAN DER HAM KEUKENS

Al meer dan 60 jaar is het motto van Wim van der Ham Keukens: “De aanschaf van je nieuwe keuken moet een feestje zijn!” Zonder druk, keuzestress en rompslomp. Een klik met jouw keukenadviseur is dan ook essentieel. Bij Wim van der Ham Keukens zijn Willem van Capelleveen, Youri van Weert, Jerry Mohabier en Annelies Spruit al jarenlang dé bekende gezichten. Hun passie? Een goed gevoel creëren vanaf de eerste schets tot en met de montage van het laatste keukendeurtje. Toch heeft iedere keukenadviseur een eigen stijl en aanpak. Keukenadviseur Annelies Spruit licht een tipje van haar sluier.

Wensen en ideeën vertaal ik met gevoel voor styling in een kloppend en sfeervol keukentotaalplaatje!

Passie voor de verkoop van keukens zit in haar bloed. Met twintig jaar ervaring kun je die conclusie gerust trekken. Vreemd genoeg zijn vrouwelijke keukenadviseurs nog steeds op de vingers van één hand te tellen. Met welke achtergrond en drijfveren ben jij ooit in de keukenwereld beland? “Bij Nimeto in Utrecht, dé vakschool voor creatieve ruimtemakers, volgde ik de opleiding styling, etaleren en grafisch ontwerpen,” vertelt Annelies. “Een brede en creatieve opleiding waar je creatief leert denken en ruimtelijk vormgeven. Vanuit onderzoek ga je ideeën ontwikkelen die je vertaalt naar een ontwerp, visualisatie, een 3D-ontwerp en presentatie. Als keukenadviseur hanteer ik eigenlijk dezelfde werkwijze. Na mijn opleiding startte ik bij een luxe Italiaanse keukenzaak en sinds zeven jaar werk ik met veel plezier hier.”

WIM VAN DER HAM KEUKENS

OUT OF THE BOX DENKEN
“Tijdens het oriëntatiegesprek probeer ik te screenen wat mensen zelf echt mooi vinden. Daarbij vind ik het ook een uitdaging om mensen te prikkelen met andere ideeën. Sommigen komen binnen voor een zwart-witte keuken, maar kiezen uiteindelijk voor een lichtblauwe keuken met houtaccenten om warmte te creëren en een stijlvol composiet blad met marmertinten. Mensen zijn trendgevoelig en soms moet je “out of the box” denken. Bij sommige opties is dat een kwestie van schakelen. Maar als ik het alternatieve ontwerp vervolgens visualiseer in een 3D-ontwerp zijn de reacties meestal positief. Daarnaast vinden mensen het heel fijn dat ik uitgebreid de tijd neem om mee te denken. De vraag: “Welke stijl past het best bij jou/jullie?” is essentieel. Uiteindelijk is de droomkeuken een weerspiegeling van je persoonlijkheid.”

IDEEËN UITWERKEN TOT IN DETAIL
“Na het voorlopig ontwerp volgt de definitieve keuze van het werkblad en het invullen van de apparatuur. Sommige mensen zijn daar al helemaal ingedoken en komen met een lijst met typenummers en andere hebben geen specifieke wensen. Wil je bijvoorbeeld de oven op afstand met een app kunnen bedienen of heb je totaal geen behoefte aan technische snufjes? Dat moet je dus aanvoelen. Welke apparatuur voldoet dan aan jouw wensen? Verder is de gezinssamenstelling belangrijk waarbij de leeftijd van de kinderen een rol kan spelen. Is er genoeg loopruimte? Hoe vlekgevoelig zijn de kasten en het werkblad? Iedere afspraak resulteert dus in een individueel traject en dat proces maakt ons vak zo boeiend,” besluit Annelies enthousiast.

Wattstraat 14
2723 RC Zoetermeer
079 - 33 00 900
info@wimvanderhamkeukens.nl
www.wimvanderhamkeukens.nl

Theresiastraat 168-178
2593 AT Den Haag 
070 - 383 50 10