Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 3 - MAART 2023

VAN DORP HOUT

“De focus op tuinprojecten was de afgelopen jaren door de coronabeperkingen extreem hoog. Van klein tot groot. Schuttingen werden in de beits gezet of zelfs compleet vernieuwd. Verder was er veel vraag naar overkappingen, pergola’s, speeltoestellen en blokhutten. Daardoor kwam de beschikbaarheid van veel houtsoorten in het gedrang en stegen de prijzen. Gelukkig zijn de voorraden weer op peil en de prijzen gestabiliseerd,” vertelt directeur Henk-Arie Schra.

We werken nauw samen met uw hovenier!

“De lente komt eraan. De beste tijd van het jaar voor de aanpak van uw tuinproject, zodat u er volop van kan genieten in het voorjaar, de zomer en het najaar,” vervolgt Henk-Arie. “Sommige mensen pakken de tuinklus zelf aan, maar steeds meer mensen schakelen een hovenier in. We hebben ruim 18.000 m2 hout op voorraad in vele soorten en maten. Dat lijkt lastig kiezen, want welke houtsoort is het meest effectief voor uw tuinproject? Achter elke houtsoort schuilt een verhaal en door onze jarenlange expertise weten we precies welke houtsoorten in aanmerking komen. Deze productkennis delen we graag met u en uw hovenier. Omdat iedere houtsoort een andere uitstraling heeft en smaken verschillen, werkt een bezoek aan Van Dorp Hout verhelderend. Tot slot verwerken we uw houtkeuze(s) nauwkeurig en kunnen we vlot leveren.”

VRAAG NAAR DUURZAAMHEID NEEMT TOE!
“Klanten willen weten waar ons hout vandaan komt. Het FSC-keurmerk geeft aan dat onze palen en planken gemaakt zijn van hout uit bossen die duurzaam en verantwoord beheerd worden. Zo komt het geïmpregneerde hout uit Zweden en Lariks Douglas uit Duitsland waar we pas nog geweest zijn om meer kennis op te doen en respect te creëren voor deze populaire houtsoort. Onze tropische hardhoutsoorten uit Brazilië en Suriname worden heel selectief gekapt. Ook zochten we een houtsoort die de stijgende vraag naar hardhout afremt en tegelijkertijd bossen en tropische regenwouden spaart. Het antwoord hebben we gevonden in Accoya dat opgewassen is tegen alle extreme klimatologische omstandigheden.”

VAN DORP HOUT

NATUURGETROUWE ALTERNATIEVEN VOOR HARDHOUT
“Wilt u een terras met de uitstraling van tropisch hardhout én de voordelen van milieuvriendelijke materialen? Een Fiberon houtcomposiet vlonder bestaat uit massieve terrasdelen van 50% hout en 50% kunststof. Zo kun je aangenaam blootsvoets op je terras lopen zonder kans op splinters, scheuren en vervormingen. Fiberon is stijlvol, sterk, UV bestendig en onderhoudsarm. Met onzichtbare roestvrij stalen Cobra clips of schroeven is montage een fluitje van een cent. We zien de vraag naar composieten vlonders aanzienlijk toenemen. Daarom hebben we sinds kort ook Millboard, hét alternatief voor hardhout, in ons assor-timent. Millboard is een exclusieve composietsoort en de meest natuurgetrouwe en duurzame terrasplank die momenteel in Nederland verkrijgbaar is.”

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN
Henk-Arie is als bestuurslid betrokken bij Zoetermeer On Stage en partner van Sterk Techniekonderwijs Zoetermeer. “Wij willen graag iets voor de maatschappij betekenen. Daarom doen we ook mee aan verschillende projecten in en rond Zoetermeer om de band tussen de vmbo-leerlingen en hun toekomstige werk-gevers te versterken. Zo bieden we snuffelstages en werken we samen met de gemeente en scholen voor praktijk- en voortgezet onderwijs,” besluit Henk-Arie.

VAN DORP HOUT
Voorweg 153
2716 NJ Zoetermeer
079 - 351 25 78
info@vandorphout.nl
www.vandorphout.nl
facebook.com/vandorphoutbv/
instagram.com/vandorphout/
nl.pinterest.com/vandorphout/
youtube.com/@vandorphoutbv