Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 3 - 2024

Corpus Activum

We leven in een hectische wereld. Verwachtingen en verplichtingen beheersen onze agenda. Sommige mensen vinden het lastig om grenzen te stellen. Ook in het arbeidsproces lopen steeds meer mensen op hun tenen. Veel onbegrepen lichamelijke klachten zijn stress gerelateerd en kunnen leiden tot o.a. extreme vermoeidheid, burn-out, depressie en ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten). Ermee doorlopen is geen optie.

Wat kunnen de psychosomatische fysiotherapeuten van Corpus Activum voor jou betekenen?

Daarom biedt Corpus Activum een effectieve oplossing, namelijk psychosomatische fysiotherapie. Een holistische benadering binnen de fysiotherapie die kijkt naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving bij lichamelijke klachten. Bij Corpus Activum zijn Marlon Pinkster en Dirk Doop gespecialiseerd in de aanpak van psychosomatische klachten.

BEHANDELPLAN IS MAATWERK
“We zien steeds meer patiënten met lichamelijke klachten waarbij het hoofd oftewel de psyche ook een rol speelt,” vertelt Marlon. “Hoofd en lijf zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast de al eerder genoemde klachten zien we patiënten met o.a. angststoornissen, paniek-aanvallen, duizeligheid, hyper-ventilatie en ademhalingsklachten. Vaak na verwijzing door bedrijfsarts, huisarts of specialist.” Dirk: “De klachten die mensen in hun lijf ervaren zijn dan gerelateerd aan spanningsklachten. Bij de intake nemen we daar uitgebreid de tijd voor. Zo onderzoeken we welke triggers verantwoordelijk kunnen zijn. We willen alles weten. Welke klachten heb je nu? Hoe ziet je dagindeling eruit? Wat is je eet- en leefpatroon? Hoe zit je in je vel? Uiteraard onderzoeken we ook de lichamelijke klachten. Uiteindelijk resulteert onze diagnose in een individueel behandelplan met inspraak van de patiënt. Puur maatwerk dus!”

Corpus Activum

KOERS KIEZEN EN BIJSTUREN
“Educatie, (ont)spanning en de opbouw van mentale en fysieke belastbaarheid spelen een belangrijke rol in ons behandelplan,” vervolgt Marlon. “Wat is er nu eigenlijk aan de hand en hoe komt dat? We leggen dus heel veel uit. Hoe uiten de klachten zich in jouw lijf en hoofd? Daarna zoomen we in op oefeningen voor meer lichaamsbewustzijn. Wat neem je waar in je lichaam? Ook leren we ontspannings- en ademhalingstechnieken aan die je vervolgens thuis en op je werk kunt toepassen. Hoe heb je dat ervaren? We streven ernaar om jou te voorzien van tools en vaardigheden die je nodig hebt om toekomstige problemen te voorkomen. We leren mensen welke invloed het brein op het lichaam heeft én andersom. Het behandelplan is een kwestie van koers kiezen en bijsturen. We zijn dus continu aan het puzzelen.”

JE WORDT HIER GEHOORD EN GEZIEN
“Naast lichaamsbewustzijnsoefeningen om het vertrouwen in het lichaam weer op te bouwen, leren we mensen ook dat beweging veilig is bij aanhoudende lichamelijke pijnklachten. Het brein moet als het ware gereorganiseerd worden. Zo kunnen rug-, schouder- en nekklachten door spanning ontstaan. Wat kun je dan wel? Als krachtverbetering wenselijk is, schakelen we een collega in. Corpus Activum heeft namelijk alle specialismen onder één dak: van psychosomatische fysiotherapie (sport)fysiotherapie, manuele therapie tot revalidatietrajecten. We overleggen na de intake, zodat mensen direct door de juiste specialist geholpen worden. Als psychosomatisch fysiotherapeut richten we ons op de mens mét de klacht. We hebben écht contact met mensen en dat aspect spreekt ons enorm aan. Mensen worden hier gehoord en gezien. Jij voelt wat je voelt en daar gaan we mee aan de slag.”

CORPUS ACTIVUM
Baron de Coubertinlaan 31
2719 EN Zoetermeer
079 - 361 62 46
info@corpusactivum.nl
www.corpusactivum.nl