buiten beter bewegen

Mensen in beweging brengen is haar drive. Zo verzorgde Ilse Korving jarenlang de spinninglessen bij SnowWorld. Net als half Nederland ontdekte zij tijdens het begin van de coronapandemie het wandelen. Van het één kwam het ander. Steeds meer buurtbewoners, vrienden en kennissen haakten aan. “Wandelen bleek zo leuk om met meerdere mensen te doen,” begint Ilse enthousiast. “Het lesgeven had ik al in mijn vingers, maar tijdens de cursus PowerWalk-trainer leerde ik de handvatten van deze inmiddels buitengewoon populaire en laagdrempelige tak van sport pas echt goed kennen.”

Wanneer trek jij de stoute schoenen aan en ga je powerwalken met Ilse?

“Langzamerhand ontstond het idee om “het samen wandelen” professioneel aan te pakken. Eind 2020 was de start van mijn eigen onder-neming Buiten Bewust Bewegen met Ilse een feit,” vervolgt Ilse. “Een onderneming die diverse activiteiten aanbiedt in de buitenlucht. Powerwalken is het meest populair, omdat het zo laagdrempelig is. Blessures komen nauwelijks voor en je verbrandt al snel 500 calorieën per uur.”

“De les start met een warming-up, daarna wordt het looptempo opgevoerd en tussendoor doen we spierversterkende oefeningen waarbij we bruggen, banken of gewoon bomen gebruiken. Doordat je met Powerwalk je voeten stevig afzet en je armen krachtig meeneemt in je beweging gebruik je veel spieren tegelijk en daar word je sterker van. De hogere hartslag zorgt ervoor dat je conditie verbetert en dat je fitter wordt. Deelnemers waarderen ook de stok achter de deur, het sociale aspect en de gezelligheid onder elkaar.”

buiten beter bewegen

ONTDEK JOUW NIVEAU!
“Kom jij een keer een gratis proefles volgen? Je kunt starten met een Easy Powerwalkles waarbij het tempo 5 á 6 km per uur is. De spierversterkende oefeningen leer je correct uit te voeren, waardoor je meer kracht gaat ontwikkelen. Als de Easy Powerwalk te makkelijk wordt, kun je doorstromen naar de Top Powerwalk met een tempo van 6 á 7 km per uur.”

“Naast lichamelijke voordelen die Powerwalk met zich meebrengt, zijn er ook andere voor-delen: je hebt bijna niets nodig! Op een paar sport-/wandelschoenen na. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, powerwalken kun je altijd. Het vindt namelijk plaats in de mooiste sportschool, de buitenlucht! Buiten Bewust Bewegen met Ilse doet nog meer! Zo worden er Wandelclinics en Special Powerwalk eve-nementen georganiseerd om jouw techniek te verbeteren en om je uit te blijven dagen.”   

TOE AAN SLOWRUN OF MINDFULL WALKING?
“Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is SlowRun misschien iets voor jou. SlowRun is licht joggen gecombineerd met powerwalken en yoga. Je bent in beweging vanuit een ontspannen basis met de focus op meer conditie en een sterke core.”

“Mindfull Walking is de nieuwste activiteit. De reis van je hoofd naar je hart met als brug de neusademhaling. Dit is een proces van bewustwording van jouw lichaam en geest en laat je kennis maken met verschillende ademhalingstechnieken zowel tijdens inspanning als ontspanning. Spanning is namelijk wie je denkt te moeten zijn en ontspanning is wie je bent.” “Heb je al wandelzin? Een gratis proefles kan altijd. Ga naar de website en meld je aan. Ik hoop je snel te ontmoeten.”

Veel liefs, Ilse

BUITEN BEWUST BEWEGEN MET ILSE
Zoetermeer Rokkeveen
06 - 556 965 08
info@buitenbewustbewegen.nl
www.buitenbewustbewegen.nl
Facebook: powerwalking Zoetermeer Rokkeveen