Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 3 - MEI 2020

nutrition

Wil je nog voor de zomer meer energie, meer spieropbouw en/of afslanken op de juiste plaatsen? Vaak is het probleem niet dat je niet weet wat je moet doen, maar dat je niet doet wat je allang weet. Op een dag gaat de knop om. Maar hoe pak je het aan? Veel mensen kampen met dit dilemma. Daarom startten wij in november 2019 de Nutrition Club Zoetermeer aan de karakteristieke Dorpsstraat schuin tegenover lunchroom De Zoetelaer. Onze missie? Iedereen, van jong tot oud, onderwijzen naar een betere gezondheid door betere eetgewoonten.

Wanneer kies jij voor een actieve en gezonde levensstijl?

Samen met de coaches Paul, Monica, Carolien, Patrick en Edwin werken inmiddels ruim 70 members dagelijks aan hun individuele doelen. “Ieder doel is anders. Sommige mensen hebben overgewicht en andere voelen zich niet fit genoeg. We zijn dus niet per definitie een afslankclub,” vertelt coach Patrick. “Het gaat meer om het creëren van bewustwording onder professionele begeleiding. Hoe ga je nou eigenlijk met je voeding om in combinatie met beweging? Als coach zijn wij de bekende stok achter de deur. Na je aanmelding starten we met de Fitcheck, een bodyscan die je lichaam analyseert. Hoe zit het met je lichaamsvet, visceraal vet, BMI, spiermassa en lichaamsvocht? Vervolgens beginnen we met tien voedingslessen die ook online te volgen zijn en resulteren in een persoonlijk Fitplan waarmee we één-op-één aan de slag gaan.”

BEWUSTWORDING CREËREN
“Het persoonlijk Fitplan start met tien voedingslessen over o.a. koolhydraten, het belang van eiwitten, vitaminen en hydratatie. Welke koolhydraten zijn geschikt en drink je wel genoeg? Aan de hand van tien topics proberen we bewustwording rondom jouw eetpatroon te creëren. Wat moet je doen om je doel(en) te bereiken? En welke juiste voedingskeuzes kun je maken in de supermarkt?” vervolgt coach Carolien. “We leren mensen een uitgebalanceerd voedingspatroon aan, waarbij je alle noodzakelijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, haalt uit gevarieerde voeding aangevuld met supplementen. Ze zullen zich daardoor automatisch energieker voelen. Uiteindelijk ontstaat er een healthy active lifestyle die je eenvoudig permanent kan volhouden zonder kans op het jojo-effect.”

nutrition

INDIVIDUELE BEGELEIDING
“Voor een goede start willen we onze members de eerste vijf lessen dagelijks zien. Dat kan van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 tot 10.00 uur of tussen 17.00 en 19.00 uur. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. ’s Ochtends serveren we een Herbalife shake voor een frisse en energieke start en ’s middags serveren we een heerlijke smoothie,” aldus Patrick. Inmiddels schuift, Remco Minnen, één van de eerste members, aan bij het gesprek. Wat is jouw ervaring? Remco: “Ik wilde fitter worden. Door mond-tot-mondreclame ben ik hier gekomen en het bevalt me prima. De club is gezellig, laagdrempelig en de shakes zijn boven verwachting erg lekker. In plaats van een paar boterhammen, start ik de dag nu met een shake als ontbijt. Verder zijn de aansluitende lessen over een gezond eetpatroon zeer leerzaam. Nu kies ik mijn tussendoortjes veel bewuster en ongemerkt ben ik al een paar kilo kwijt.

ACTIVITEITEN ONLINE EN OFFLINE
Op maandagvond van 19.30 - 20.30 uur doe ik ook mee aan de Fitcamp, een low-impact bootcamp, die meestal buiten plaatsvindt. Eén keer per maand organiseert de club voor alle members een kookworkshop met recepten van de Herbalife-producten. Het is een gezellige community waar een gezonde levensstijl centraal staat. Een aanrader dus!”

NUTRITION CLUB ZOETERMEER
Dorpsstraat 115T
2712 AE Zoetermeer
06 - 54 69 26 80
info@nutritionclubzoetermeer.nl
Facebook: NutritionClubZoetermeer/