Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 7 - OKTOBER 2021 GEZONDHEID

linneweever

In 1927 bestond Linneweever Orthopedisch Schoenatelier 100 jaar en verwierf het bedrijf het predicaat Hofleverancier op basis van kwaliteit, soliditeit en continuïteit. Inmiddels staat de zesde generatie aan het roer. Jong, modern en innovatief. Zo kun je het vakmanschap & bedrijfsvoering anno 2021 van Christiaan, Pamela en Marjolein gerust omschrijven.

Waarom zou u voor orthopedische schoenen naar Den Haag, Delft of Gouda gaan als de hofleverancier in Zoetermeer zit?

“Voor iedere voetklacht hebben wij een oplossing in huis,” vertelt Pamela. “De meeste specialisten, huisartsen en fysiotherapeuten verwijzen cliënten uit onze regio dan ook graag naar ons. Helaas merken we ook dat het Orthopedisch Centrum Zoetermeer cliënten vaak verwijst naar Den Haag, Gouda of Delft. Dat is echter geen verplichting, want als cliënt bepaalt u zelf welke orthopedische schoenmaker uw voorkeur heeft.”

“De oorzaken van ernstige voetklachten kunnen heel divers zijn,” vertelt orthopedisch schoenmaker Christiaan. “Iedere behandeling starten we dan ook met een uitgebreid intakegesprek, waarbij we onderzoeken en analyseren. Als we voetproblemen niet meer kunnen verhelpen met steunzolen, aanpassingen aan confectieschoenen of semi orthopedische schoenen, dan kunnen orthopedische schoenen dé oplossing zijn. Dat betekent individueel maatwerk met gebruikmaking van de meest moderne aanmeettechniek. Van de tijdrovende en minder nauwkeurige gips aanmeettechniek zijn we overgestapt naar de uiterst geavanceerde 3D-digitale voetscanner. Deze techniek staat garant voor 100 % nauwkeurigheid en snellere levertijd. Op basis van de 3D-scan én mijn aantekeningen wordt vervolgens de houten leest gemaakt.”

linneweever

SCHOENMAKER BLIJF BIJ JE LEEST
“Eigenlijk is de leest de handtekening van de orthopedisch schoenmaker, hét bewijs van vakmanschap,” vervolgt Marjolein. “Daar komt ook de uitdrukking: “Schoenmaker blijf bij je leest” vandaan. De leest is dus de blauwdruk van de orthopedische schoenen. Vervolgens trekken we met een vacuümtechniek plastic over de leest. Zo ontstaat een plastic passchoen waarmee we de pasvorm kunnen finetunen. We zien dan of de hakhoogte juist is en/of het voetbed de juiste functie heeft. Is de pasvorm helemaal correct? Zijn er geen drukpunten ontstaan? Uiteindelijk start de definitieve productie. In overleg met de orthopedisch adviseur kiest u het model, de leersoort en de kleur. Het complete proces van intake tot levering duurt ongeveer zes tot acht weken. Dankzij de digitale voetscanner zijn we dus nog sterker in voetenwerk.”

WIJ MAKEN WAT U MOOI VINDT!
“De misverstanden over orthopedische schoenen zijn talrijk. Wij doorbreken deze gedachte met een uitgebreide collectie modellen voor mannen, vrouwen en kinderen. Verkrijgbaar in vele leersoorten en kleuren. Van klassiek tot casual. Schoenen laten namelijk zien wie u bent en maken uw outfit af. We begrijpen dat u niet alleen kwalitatief goede, maar ook mooie orthopedische schoenen wilt. Stijlvol en eigentijds. Zo maken we het voor iedereen mogelijk om zonder belemmeringen van het leven te genieten. Tijdens het scanproces krijgt u al een catalogus mee naar huis, zodat u uw favoriete schoenen kunt selecteren. U zult versteld staan van de mogelijkheden. Tijgerprint, glimmend, mat, nubuck of suède? Met veters, rits- of klittenband? Kiezen wordt nog lastig! We zijn al bijna 200 jaar sterk in voetenwerk. Waarom zou u naar Delft, Den Haag of Gouda gaan voor uw orthopedische schoenen als u eenvoudig en snel een afspraak kunt maken met de hofleverancier in Zoetermeer?” besluit Pamela.

Plesmanstraat 14
2722 NV Zoetermeer
079 - 331 77 00
zoetermeer@linneweever.com
www.linneweever.com