Kinderfysiotherapie GROEI!

Vanaf half maart 2020 moesten Daniëlle Veenstra-Van der Plas en Maayke Zwegers van Kinder-fysiotherapie Groei! hun praktijk abrupt sluiten. “Gelukkig konden we eind mei weer starten onder bepaalde restricties. Zo planden we meer tijd tussen de behandelingen in om te ventileren en te desinfecteren. Verder zijn er looproutes uitgezet, zodat mensen elkaar niet in de weg lopen. Inmiddels kunnen de behandelingen weer veilig en verantwoord plaatsvinden in onze ruim opgezette praktijk die in augustus vijf jaar bestaat,” vertelt Daniëlle.

Waarom ga je naar Kinderfysiotherapie GROEI!?

“In eerste instantie zagen we het aantal pijnklachten bij kinderen door corona afnemen. Nu ze weer buiten mogen sporten, stijgt het aantal sportgerelateerde pijnklachten aanzienlijk,” vervolgt Maayke. “Meestal hebben deze klachten een relatie met de groei en dat is juist de expertise van ons als kinderfysiotherapeut. Door de groei ontstaan er andere krachten op het lichaam waardoor klachten zouden kunnen ontstaan tijdens het sporten of andere lichamelijke activiteiten. Je moet daarbij denken aan pijn in de rug, schouders, knieën, enkels en voeten na het bewegen zoals buiten spelen, fietsen, traplopen en gymmen. De oorzaken onderzoeken we uiteraard tijdens de intake. Zo kunnen de symptomen van knieklachten bij een tiener overeenkomen met die van een volwassene, maar vaak liggen de oorzaken ergens anders. We stemmen onze behandelingen hierdoor veel specifieker af op het lichaam dat in ontwikkeling is. Ons advies? Als je er snel bij bent, benje er ook snel weer vanaf!”

Kinderfysiotherapie GROEI!

PRIKKELVERWERKING BETER REGULEREN
“Corona hakt er bij sommige kinderen behoorlijk in. Ze kunnen zich slecht concentreren, zijn onrustig en hebben moeite met veranderingen. Hoe kunnen ze zo tot leren komen? Dat constateerden thuiswerkende ouders natuurlijk ook. Verder spelen kinderen minder bij vriendjes thuis. Bovendien is de schermtijd thuis toegenomen, waardoor er meer inactiviteit ontstaat. Wij kijken dan hoe we de prikkelverwerking beter kunnen afstemmen, zodat leerprocessen efficiënter verlopen. Het is dus een andere kijk op bewegen. Waar komt de onrust vandaan? Welke manier van bewegen heeft het kind nog extra nodig om meer rust te creëren? Hoe werkt prikkelverwerking bij een kind?  Uiteindelijk resulteert inzicht in prikkelverwerking in meer rust binnen het gezin.”

BREDERE KIJK OP SCHRIJFPROBLEMEN
“In het dagelijks leven wordt er minder geschreven. Toch is het essentieel dat een kind goed leert schrijven. Schrijven is niet alleen een stimulatie voor de fijne motoriek. Schrijven heeft ook grote invloed op de hersenen en andere gebieden van de ontwikkeling. Schrijfproblemen kunnen onder andere liggen aan een verkeerde penvatting, schrijfhouding en/of de fijne motoriek die zich nog moet ontwikkelen. Bij peuters en kleuters in de thuissituatie zien we bijvoorbeeld dat er veel minder getekend, gekleurd, geknipt en geverfd wordt, waardoor de basis om tot schrijven te komen minder geoefend is. Daarnaast nodigt modern speelgoed minder tot motorische handelingen uit. “Ouderwets” speelgoed zoals een puzzel bevat veel meer variatie in handelingen zoals draaien, voelen, pakken en samenwerken met je handen. We kijken breder dan alleen maar naar het schrijven. In welke aspecten liggen de oorzaken van schrijfproblemen? Daar draait het om!”

Beatrijspad 2
2722 ZP Zoetermeer
079 - 362 92 47
info@kinderfysiotherapiegroei.nl
www.kinderfysiotherapiegroei.nl

Geplaatste foto’s zijn gemaakt vóór het corona-tijdperk!