Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 11 - OKTOBER 2023 - GEZONDHEID

LINNEWEEVER ORTHOPEDISCH SCHOENATELIER

Linneweever Orthopedisch Schoenatelier is al bijna 200 jaar een begrip in de regio. Niet voor niets verkreeg het bedrijf in 1927 het predicaat hofleverancier op basis van kwaliteit, soliditeit en continuïteit. Inmiddels staat de zesde generatie aan het roer. Zo bewaakt orthopedisch schoenmaker Christiaan het vakmanschap op de werkvloer en staan Pamela en Marjolein borg voor de bedrijfsvoering.

“Voor iedere voetklacht creëren we dé oplossing!”

Twee jaar geleden koos Dave, partner van Marjolein, ook voor het sympa-thieke familiebedrijf. “Je kunt natuurlijk niet zomaar in de paskamer aan de slag,” vertelt Dave. “De tweejarige opleiding paskamermedewerker/maatnemer heb ik succesvol afgesloten. De fijne kneepjes van het vak leer je echter in de praktijk door overleg met je collega’s. Vervolgens verdiepte ik me in het aanmeten van semi-orthopedische schoenen. Voetklachten variëren van eenvoudig tot complex. Wij vinden dé oplossing!”

UITGEBREIDE INTAKE ESSENTIEEL
“De meeste specialisten, huisartsen en fysiotherapeuten verwijzen cliënten waaronder ook veel sporters graag naar ons door. We hebben geen wachttijden, dus waarom zou je langer doorlopen met pijn? Tijdens de eerste afspraak vindt er een intake volgens een vast protocol plaats. We observeren het loopgedrag van de cliënt al op weg naar de paskamer. In de paskamer stellen we allerlei vragen over de voetklacht(en). We onderzoeken en analyseren. Waar zit de pijn, welke correcties kan de voet aan en wat zijn mogelijke oorzaken? We nemen uitgebreid de tijd voor de intake. Afhankelijk van de diagnose kiezen we de beste aanmeettechniek voor de steunzool zoals 2D of 3D. Technieken die garant staan voor 100% nauwkeurigheid.”

LINNEWEEVER ORTHOPEDISCH SCHOENATELIER

VAN STEUNZOOL TOT VOLLEDIG MAATWERK
“Hoe valt de steunzool in de bestaande schoen? Daar kijken we heel secuur naar. Soms zijn steunzolen niet de oplossing om uw voetklacht te verhelpen. Door onze nauwe samenwerking met het HagaZiekenhuis en het revalidatie-centrum kunnen we ervoor kiezen om de expertise van de arts in te schakelen die een specifieke aanpassing voor de voetklacht kan voorschrijven. Bijvoorbeeld met modieuze semi-orthopedische schoenen die we kunnen leveren in allerlei mooie prints en modellen. Alleen bij heftige voetproblemen zijn orthopedische schoenen een optie. Dat betekent volledig maatwerk. De vooroordelen over orthopedische schoenen zijn achterhaald. Lelijk zijn ze al lang niet meer. Met een grote collectie modellen voor vrouwen, mannen en kinderen kunnen we alle kanten op. Van klassiek tot casual. De mogelijkheden zijn verrassend. Kiezen wordt nog lastig!”

ADVISERING OVER VERGOEDINGEN
“We hebben contracten met alle zorgverzekeraars en uiteraard kunnen we de cliënt adviseren, zodat onaangename financiële verrassingen uitblijven. Na advisering van steunzolen moet de cliënt zelf de factuur indienen. Onze prijzen zijn trouwens zeer scherp inclusief eventuele nazorg. Een kwestie van service. Verder hebben we een vestiging in Den Haag en houden we diverse spreekuren in het HagaZiekenhuis in Zoetermeer. Kortom, heb je voetklachten? U kunt vrijwel direct bij ons terecht voor een afspraak en deskundig advies. Bovendien hanteren we snelle levertijden,” besluit Pamela.

PERSONEEL GEZOCHT
Ook wij komen handjes tekort. Daarom zijn we op zoek naar: 
-  een werkplaatsmedewerker én
-  een volleerd orthopedisch schoenmaker;
Heb je interesse en/of wil je meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met Marjolein of solliciteer direct per e-mail: marjolein@linneweever.com. Uiteraard kun je ook langskomen om kennis te maken. Tot snel!

LINNEWEEVER ORTHOPEDISCH SCHOENATELIER
Plesmanstraat 14
2722 NV Zoetermeer
079 – 331 77 00
zoetermeer@linneweever.com
www.linneweever.com