CHIROPRACTIE ZOETERMEER

Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde, vermeldde al vier eeuwen voor Christus dat gezondheidsklachten kunnen ontstaan uit aandoeningen van de wervelkolom. Rond 1895 werd D.D. Palmer uit de Amerikaanse plaats Davenport bekend als de ontdekker van een krachtige nieuwe methode om mensen te genezen van allerlei kwalen zonder toepassing van medicijnen en/of operaties.

Voor de meest uiteenlopende klachten biedt Chiropractie Zoetermeer structurele oplossingen!

Eén van zijn patiënten was een minister die Grieks gestudeerd had. Hij voegde de Griekse woorden voor “hand”: cheiros en “gedaan door”: pracktos samen en zo ontstond het woord chiropractie: dat dus letterlijk vertaald “gedaan-door-de hand” betekent. Maar wat is de essentie van chiropractie nou eigenlijk?

“Chiropractie is een wetenschappelijk onderbouwde aanpak om verstoringen
in het zenuwstelsel te verwijderen, zodat het lichaam beter functioneert. Het lichaam bezit een aangeboren intelligentie om zichzelf te genezen, maar door verstoringen in het zenuwstelsel verloopt dit proces minder goed,” vertelt chiropractor Tom Uitslag van Chiropractie Zoetermeer, de praktijk die al 30 jaar dé plek is voor een gezonder leven. Na een universitaire studie bewegingswetenschappen in Amsterdam vertrok hij samen met zijn partner Pilar Sánchez naar South Wales voor een 5-jarige voltijd studie tot chiropractor op universitair niveau. Zij heeft zich inmiddels gespecialiseerd in chiropractie voor kinderen. Naast Tom en Pilar is ook chiropractor Charlotte Cailliau werkzaam in de praktijk. “Veel mensen associëren chiropractie met rug-, schouder-, nek- en hoofdpijnklachten. Dat zijn natuurlijk ook veel voorkomende klachten, maar ook bij andere klachten kunnen we een rol van betekenis spelen.”   

CHIROPRACTIE ZOETERMEER

FOCUS OP HERSTEL
“We zien in onze praktijk mensen uit alle leeftijdscategorieën met de meest uiteenlopende klachten zoals huilbaby’s met buikkrampjes en/of een voorkeurshouding, kinderen met gedrag- en/of concentratieproblemen, kinderen met chronische oorontstekingen, bedplassers, vrouwen met lage rugpijn tijdens de zwangerschap, volwassenen die beter willen slapen, sporters met blessures of die beter willen presteren tot en met ouderen die vitaal willen blijven. Daarnaast komen ook migraine, aangezichtspijn, tintelingen in de armen en benen, gewrichtspijn en vage klachten als duizeligheid en vermoeidheid veel voor. De intake start met een vraaggesprek over de klachten en gezondheidsdoelen. Met een specifiek behandelplan waarbij de focus op een beter functionerend zenuwstelsel en dus lichaam ligt, is de weg naar herstel gestart.”

MISVERSTAND OVER KRAKEN
“Wij zijn gespecialiseerd in verschillende behandeltechnieken. Over het “kraken” bestaan helaas veel misverstanden. Je kunt tijdens de behandeling één of meerdere knakjes horen die ontstaan door verandering van druk in de gewrichten. Vervolgens kan er een gasbelletje knappen. “Kraken” is dus eigenlijk een bijeffect van het corrigeren en is volkomen ongevaarlijk. Uiteraard kunnen we behandeltechnieken zonder kraken toepassen. Als je nog geen lichamelijke klachten hebt, ben je hier ook welkom. Een kwestie van welzijn. Tevens zijn we lid van de beroepsverenigingen DFC en SNRC. Een garantie voor kwaliteit die veelal vergoed wordt vanuit het aanvullende pakket.”

Houd de Facebook pagina in de gaten voor speciale inloopdagen en/of evenementen.

Broekwegkade 199
2725 HH Zoetermeer
079 - 342 05 06
info@chiropractiezoetermeer.nl
www.chiropractiezoetermeer.nl