BEKKENTHERAPIE

Een gepassioneerde bekkenfysiotherapeut die denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen. Zo kun je Jennifer Adler het best typeren. In 1999 startte zij als fysiotherapeut en na afronding van haar master bekkenfysiotherapie volgde zij haar hart en ging zij in 2011 aan de slag als zelfstandig bekkenfysiotherapeut in Benthuizen en Zoeterwoude. Daarnaast heeft zij sinds december 2020 ook een eigen praktijk Bekkentherapie.com aan de Groeneweg 5 in Zoetermeer. Zij behandelt vrouwen, mannen en kinderen die klachten en/of problemen hebben in het bekken-bodemgebied of rondom het bekken.

Vaak is de oplossing van bekkenbodemklachten dichterbij dan je denkt!

“Veel mensen denken dat ze alleen bij mij terecht kunnen met urineverliesklachten. Maar niets is minder waar,” vertelt Jennifer. “Alle klachten tussen het middenrif en de knieën kunnen gerelateerd zijn aan het bekkengebied. Naast plasklachten en ongewenst urineverlies komen ontlastingsproblemen, verzakkingsklachten, seksuologische problemen en klachten na een (prostaat)operatie vaak voor. Kortom, heb je last van aambeien, obstipatie, pijn in de lage rug, buik, schaamstreek of liezen, chronische blaasontstekingen, verzakkingen, zwangerschap gerelateerde klachten, vaginale pijn of vaginisme? Aarzel dan niet en kom langs voor een intake. Verder behandel ik ook kinderen met plas- en/of poepproblemen. In principe kunnen alle spieren rondom de bekkenregio chronische pijnklachten veroorzaken. Zo zitten de buikspieren aan het bekken vast en dat geldt voor meer spieren. Gelukkig is de oplossing voor bekkenbodemklachten dichterbij dan je denkt!”

BEKKENTHERAPIE

KLACHTEN INZICHTELIJK MAKEN
“Mijn behandeling begint met een uit- gebreide intake. Alle fysieke en mentale klachten breng ik in kaart en zo ontstaat er inzicht over de mogelijke oorzaken. Sommige mensen voelen hun bekkenbodem niet. Dan maak ik gebruik van biofeedback, zodat ze via een beeldscherm het functioneren van hun bekkenbodemspieren kunnen zien. Ook wordt duidelijk of de cliënt de spieren selectief kan aan- en/of ontspannen. Sinds corona werken veel mensen thuis en gaan ze vaker naar het toilet. Dat kan duiden op een overactieve blaas, pure stress of een gewoonte. Met het bijhouden van een plasdagboek kun je plasklachten heel goed inzichtelijk maken. Hoeveel drink en plas je? Komt dat overeen met elkaar? Te vaak moeten plassen kan je dagelijks leven namelijk ernstig belemmeren. Beter en gedoseerd leren plassen heeft meestal te maken met het aan- of juist ontspannen van je bekkenbodemspieren. Na de intake stel ik een behandeltraject voor.”

WACHT NIET MET JE KLACHTEN!
“Ieder behandeltraject start met voorlichting. Als je namelijk weet hoe het bekken werkt, snap je ook beter wat je wel of niet moet doen. Daarnaast volgt oefentherapie en bij bijvoorbeeld stuitproblemen door een valpartij is manipulatie dé oplossing om het stuitje weer recht te zetten. Door corona zien we trouwens aanzienlijk meer mensen met stuitproblemen, omdat ze de hele dag zitten. Naast bekkenfysiotherapeut ben ik ook orthomoleculair therapeut. Als orthomoleculair therapeut kijk ik niet naar de minimale werking, maar naar de optimale werking van het lichaam. Zo kan ik mensen met darmklachten door een verkeerd voedingspatroon naast oefentherapie ook voedingsadviezen geven. Voor alle bekkenbodemklachten geldt: Als je er snel iets aan doet, ben je er ook snel weer vanaf. De basis van bewegen is namelijk het bekken.”

Jennifer Adler
Groeneweg 5
2718 AA  Zoetermeer
06 - 143 208 07
info@bekkentherapie.com
www.bekkentherapie.com