Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 2 - MAART 2021 WOON!

LEX VAN WIJK

“Het afgelopen jaar heeft het coronavirus het leven van veel mensen drastisch veranderd. De overheidsmaatregelen om het virus af te remmen logen er niet om. Mensen moesten thuis werken. Er mocht minder bezoek ontvangen worden en de avondklok werd ingesteld. De consequenties hakten erin: geplande reizen, uitjes en etentjes werden op de lange baan geschoven. Zo ontstond er automatisch meer aandacht voor de woonomgeving binnen én buiten. Er was dan ook veel vraag naar complete tuinrenovaties en aan die tendens lijkt geen einde te komen,” vertelt Lex van Wijk.

Uw tuin is de weerspiegeling van uw persoonlijkheid!

“Kortom, de beleving rondom het huis is sinds Covid-19 aanmerkelijk toegenomen en mensen waarderen hun eigen woonomgeving inclusief een mooi aangelegde tuin meer dan ooit. Mensen willen vooral vaker en langer genieten van het buitenleven,” vervolgt Lex. “Tijdens het uitgebreide oriëntatiegesprek in onze sfeertuin inventariseren we alle wensen en ideeën. Welke sfeer wil men neerzetten? Zoveel mensen, zoveel wensen. Sommige mensen vinden het heerlijk om vol in de zon te liggen en andere lezen graag een boek in een schaduwrijk hoekje. Het één sluit het ander natuurlijk niet uit. Hoe dan ook. Het tuinplaatje moet kloppen. We noemen dat persoonlijk tuingeluk. Hebt u groene vingers? Of hebt u juist ondersteuning nodig bij het onderhoud, de snoeiwerkzaamheden en/of het beplantingsadvies? Uiteraard willen we ook uw tuin zien, meten en de sfeer proeven. Na het eerste gesprek vertalen we de sfeer die u wenst in een 3D-dimensionaal ontwerp. Dat is echt een toegevoegde waarde en klanten herkennen dat ook. We visualiseren zo uw tuinbeleving maximaal. Onze kracht? Het moet vooral een tuin zijn die past bij uw persoonlijkheid. We zeggen wel eens: “Uw tuin... dat bent u zelf!” Alleen dan kunt u er optimaal van genieten.”

LEX VAN WIJK

IN VIER STAPPEN NAAR TUINGELUK!
“Wij denken in sfeerbeelden. Een goed ontwerp met de juiste verhoudingen is essentieel. Onze aanpak naar persoonlijk tuingeluk baseren we op vier basisvoorwaarden die resulteren in de juiste tuin-sfeer. Allereerst moet je zorgen voor de juiste verhouding tussen “groen en grijs”. Met het grijs bedoelen we niet alleen tegels en stenen, maar ook grind en houten vlonders. Vervolgens moet je gaan spelen met de hoogte van het “groen” in je tuin. Hoogte zorgt namelijk voor meer diepte, spanning en intimiteit. Verder willen mensen veilig en ongestoord van hun tuin genieten zonder inkijk vanaf de zij- en/of bovenkant.

Dat kunnen schuttingen zijn, maar wij spreken liever van afscheidingen, want het kan ook een combinatie met groen zijn. Pergola’s en vormbomen kunnen de inkijk vanaf bovenetages bestrijden. Afscheidingen moeten in ieder geval onderdeel uitmaken van uw tuin. Gemak dient de mens. De tuin moet dus passen bij de energie die u in het onderhoud wil stoppen. Anders ligt verwaarlozing al heel snel op de loer! Gelukkig zijn er genoeg keuzes in onderhoudsvriendelijke beplanting. Keramische tegels in stroken zijn trouwens dé trend. Ze nemen namelijk nauwelijks vocht op. Daardoor blijven ze veel langer schoon. Ook kun je voegwerk in de tegels toepassen, zodat onkruid, dat meestal van boven komt, geen kans krijgt. Bent u toe aan meer tuinbeleving? Kom gerust eens langs om inspiratie op te doen!”

Zegwaartseweg 148
2728 PC Zoetermeer
079 – 331 01 40
info@lexvanwijkhoveniers.nl
www.lexvanwijkhoveniers.nl