Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 5 - 2024

SCHOENMAKERIJ TICO

Die witte sneakers of nieuwe hakken schoon houden. In het begin lukt het nog wel, maar na een tijdje wordt het een hels karwei. Nergens voor nodig! Ga met je stappers op tijd langs bij Tico Schoenmakerij.

Tico maakt jouw schoenen als nieuw!

De revolutionaire stoomreiniger, met de indrukwekkende naam Scarpa Vapor, staat in de drie vestigingen van Tico Schoenmakerij (Stadshart 2x en Oosterheem). Hoe het precies werkt? De Scarpa Vapor is een speciale machine voor het reinigen van alle soorten schoenen. Stoom zorgt ervoor dat het vuil loslaat van bijvoorbeeld leer of suède en kan de meeste vlekken verwijderen.

SCHOENMAKERIJ TICO

RESULTAAT IS VERBLUFFEND
Het apparaat maakt jouw schoenen van binnen en buiten compleet schoon. Door stoom met een reinigingsmiddel te injecteren en vervolgens met een speciale borstel te bewerken, kan de stoomreiniger vuil oplossen en verwijderen. Naast de stoomreiniger heeft de Scarpa Vapor ook een droogkast. De schoenen worden daarin op een veilige manier gedroogd en tegelijkertijd gedesinfecteerd. Hete lucht zorgt ervoor dat de schoenen snel drogen en dat leer zacht blijft. De ingebouwde ozonlamp zorgt voor eliminatie van bacteriën en laat zelfs nare geurtjes verdwijnen. “Zo zijn je schoenen weer als nieuw”, lacht Tico.

DIPLOMA!!!!!
Een record voor Tico: alle 19 stagiaires hebben of hun diploma behaald of zijn over naar een nieuw schooljaar. Meer dan voorheen in een volledig jaar. De scholen in de stad verwijzen graag naar Tico Schoenmakerij als een scholier een stageplek zoekt. Bij Tico krijgen zij extra begeleiding om ze van de straat te houden én een vak te leren. “Ik ben blij dat de zogenaamd moeilijke jongeren mede dankzij hun inzet bij mij in de winkel alsnog hun schooldiploma kunnen halen. Als zij later een belangrijke baan krijgen, zoals leraar of verpleegkundige, heeft heel Zoetermeer er profijt van.”

SCHOENMAKERIJ TICO
Westwaarts, Luxemburglaan
en Oosterheemplein
079 - 360 80 96
www.schoenmakerijtico.nl