Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 11 - OKTOBER 2023 - GEZONDHEID

STOOP TANDPROTHETICUS

Al meer dan 40 jaar creëert tandprotheticus Hans Stoop excellente mondkunstwerken. Dat is niet alleen een kwestie van ambachtelijk vakmanschap, maar ook meegaan met innovaties zoals de onlangs aangeschafte digitale freesmachine en mondscanner. Het resultaat? IJzersterke gebitsprotheses exact op maat die niet meer van echt te onderscheiden zijn. Niet voor niets is mond-tot-mondreclame de kracht van het sympathieke familiebedrijf.

Tandprothetische Praktijk Stoop is klaar voor de toekomst met geavanceerde digitale freesmachine!

“Vanaf 2018 werken we met geavanceerde digitale apparatuur zoals cad-cam en sinds augustus 2022 is de digitale freesmachine in gebruik,” vertelt Hans. “We hebben de vervaardiging van een gebitsprothese dus geheel in eigen hand. Niet iedereen vindt de “eerste afdruk in de mond” prettig. Het alternatief is de digitale mondscanner. Die legt met een serie foto’s een compleet beeld vast. Toch gebruiken we ook nog de traditionele afdruk, want we zien met die techniek beter hoe de prothese eruit gaat zien. Daarna maken we nog een afdruk voor de perfecte pasvorm van de prothese. Zo wordt de prothese individueel maatwerk. Onze nieuwe digitale apparatuur staat dus garant voor een perfecte pasvorm en topkwaliteit. Verder is de kans op breuk van de gefreesde gebitsprothese minder. Vervolgens kunnen we de tanden op kleur erin plaatsen.”   

KLIKVASTE GEBITSPROTHESE RESULTEERT IN “BIG SMILE!”
“Je uiterlijk is nog altijd je visitekaartje. Een lelijk gebit kan je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. Zo houden veel cliënten uit schaamte een hand voor hun mond als ze lachen. Gelukkig bieden onze volledige gebits-prothesen uitkomst. Zo kunnen ze weer onbezorgd praten en lachen! Steeds meer cliënten kiezen voor een implantaat als klikvaste oplossing voor een gebitsprothese. Er moet dan nog wel voldoende kaakbeen aanwezig zijn. Als we geen complicaties verwachten, start onze samenwerking met de implantoloog die de implantaten aanbrengt in de kaak. De voordelen naast een stralende lach zijn duidelijk: het kauwvermogen verbetert en pijnlijke plekken verdwijnen.”

STOOP TANDPROTHETICUS

ZO VADER, ZO ZOON
De appel valt niet ver van de boom. Zoon Raymond volgt inmiddels drie jaar de hbo-opleiding tandprotheticus in Utrecht en daarnaast doet hij dagelijks praktijkervaring op. Met de toekomst van de praktijk zit het dus wel goed. “Het is de bedoeling dat Raymond na afronding van zijn studie de praktijk langzamerhand gaat overnemen. De jeugd heeft de toekomst en daarom hebben we ook geïnvesteerd in de digitale apparatuur.” Aan stoppen denk Hans voorlopig niet. Hij geeft zelfs nog één dag in de week les op de opleiding voor tandprotheticus aan de Hogeschool in Utrecht. Een kwestie van passie!

VAKMANSCHAP
“Traditioneel vakmanschap is de basis van de tandprotheticus. Die basisvaardigheden combineren we vervolgens met innovatieve technieken. Je kunt niet zo maar wat gegevens in de computer klikken,” vervolgt Raymond. “Dat werkt niet, je moet wel weten wat je doet. Voor noodreparaties en het finetunen van afdrukken blijft ambachtelijk handwerk namelijk essentieel. Met het oog van de meester op de achtergrond is deze praktijk voor mij natuurlijk de ideale leerschool.”

STOOP TANDPROTHETICUS
Rokkeveenseweg 32A
2712 XZ Zoetermeer
079 - 361 45 76
tppstoop@xs4all.nl
www.stooptandprotheticus.nl