Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 11 - NOVEMBER 2022

vrienden langeland

Als Stichting Vrienden van het LangeLand Ziekenhuis zetten wij ons, met de hulp van sponsors en donateurs, sinds 1991 in om een zieken-huisverblijf voor patiënten en familie zo aangenaam mogelijk te maken en het zorgpersoneel extra te ondersteunen. We bieden hulp bij investeringen die niet uit het reguliere budget betaald kunnen worden en zonder onze financiële steun niet mogelijk zijn, omdat
de zorgverzekeraars deze niet vergoeden. Het geld van het ziekenhuis zelf is vooral bedoeld voor directe ziekenhuiszorg, wij zijn er voor dat beetje extra!

Stichting Vrienden van het LangeLand Ziekenhuis

In de afgelopen jaren is er ondersteuning geboden aan veel projecten. Een kleine greep daaruit is de volgende. Steun is verleend aan de afdeling kindergeneeskunde. Zo is door onze bijdrage het project “Baby in beeld’ geslaagd en kunnen daardoor overal ter wereld vrienden en familie online de pasgeboren baby bekijken. Maar ook de inrichting van de speelkamer en de aanschaf van babyfoons voor de ouders is mede door onze bijdrage mogelijk gemaakt. Bij de IC/CCU zijn tv’s voor patiënten geleverd en bij de afdeling oncologie nieuwe behandelstoelen. Ook is voor patiënten bij die afdeling steun verleend aan het project ‘Look Good Feel Better’. Patiënten met geheugenproblemen worden voor herstel geholpen door de ‘Tovertafel’. De MRI ruimte heeft nieuwe wandbekleding en er is een ‘wolkenplafond’ aangebracht voor een rustiger beleving van een scan. Naast iPads voor verschillende poli-klinieken is de afdeling verloskunde verbeterd met meubilair en rustgevende wandbekleding. Aandacht is besteed aan het verhogen van het comfort van de patiënt in de wachtruimtes bij de poliklinieken met leestafels, stoelen en speelgoed. Vooral in de jaren waarin de druk op het zorgpersoneel hoog was door de coronapandemie hebben Zoetermeerse ondernemers het zorgpersoneel op veel verschillende manieren ondersteund met aandacht en geschenken. Kortom, te veel om op te noemen.

Maar het werk is nog lang niet af. Er worden nog steeds aanvragen voor steun door onze stichting uit het ziekenhuis ontvangen. Sommige daarvan gaan om kleinere bedragen maar er zijn ook projecten die om grotere investeringen vragen. Voorbeeld van het laatste is de noodzakelijke aanschaf van meubilair voor de wachtruimte van de SEH/ Huisartsenpost in het ziekenhuis. Voor alle projecten is uw steun hard nodig, zeker in de periode waarin het ziekenhuis zich momenteel bevindt. Maar onze stichting zet zich naast alle projecten positief in op het behoud van een volwaardig ziekenhuis voor onze Zoetermeerse inwoners en voor de inwoners in de regio die van het LangeLand Ziekenhuis gebruik maken.

Wilt u een bijdrage leveren als sponsor of wilt u nadere informatie? Neem dan contact op met een van onze bestuursleden via ons emailadres info@vriendenlangeland.nl. De Stichting Vrienden van het LangeLand Ziekenhuis realiseert mooie dingen en blijft zich inzetten voor de zorg. Dank voor uw steun!

STICHTING VRIENDEN VAN HET LANGELAND ZIEKENHUIS
www.vriendenlangeland.nl