Corpus Activum

Corpus Activum bestaat 15 jaar. Helaas is de geplande receptie om deze mijlpaal in het voorjaar te vieren door Covid-19 voor onbepaalde tijd uitgesteld. Drie bevlogen fysiotherapeuten: Pedro Coelho, Pascal Matla en Patrick Pasman startten in 2006 hun praktijk met een andere kijk op fysiotherapie. Corpus Activum betekent namelijk letterlijk het actieve lichaam. Wat is er veranderd in de afgelopen jaren?

Specialisatie & innovatie resulteren in 15 jaar Corpus Activum!

“Onze visie: “Blijven bewegen” is een belangrijke schakel voor het herstel van fysieke en psychische problematiek,” vertelt Pascal. “En stilstand is achteruitgang. Het feit dat onze ervaren fysiotherapeuten zich de afgelopen vijftien jaar gespecialiseerd hebben, is essentieel voor onze groei. We zijn als algemene fysiotherapiepraktijk begonnen met de focus op sportrevalidatie, maar inmiddels zijn er veel masteropleidingen aan toegevoegd. Zo is mijn collega Patrick manueel therapeut, dé specialist op het gebied van de gewrichten die zich richt op rug-, nek- en schouderklachten. Daarnaast houdt sportfysiotherapeut Kevin Evers zich voornamelijk bezig met de schouderdiagnostiek. Samen delen ze hun kennis. Een schouderklacht kan namelijk ook ontstaan door een probleem in de rug. Onze kracht? Eigenlijk hebben we voor iedere klacht een specialist, zodat we samen doelgericht aan het hersteltraject kunnen werken.”

corpus activum

DUIDELIJKE DIAGNOSE
“Bij cliënten bestaat steeds meer behoefte aan het goed in kaart brengen van het klachtenbeeld,” vervolgt Patrick. Zo maken we onder andere bij schouder- en achillespeesblessures gebruik van een echo. Hoe is het met bijvoorbeeld de kwaliteit van de pees? Is het slijtage of wat anders? Met behulp van gericht onderzoek weet je precies wat er speelt. Bovendien ziet de cliënt ook zelf de oorzaak van de klacht, waardoor hij/zij beseft dat bepaalde handelingen nog niet optimaal verlopen en gemotiveerd blijft om te oefenen. Hoe ontwikkelt een bepaald beeld zich na een aantal behandelingen? Zijn er aanwijzingen om de cliënt te verwijzen naar een specialist? Uiteindelijk kunnen we na de echo een behandelplan opstellen met de focus op het zelf herstellend vermogen van het lichaam.”

BREDERE KIJK
“We profileren ons dus door een bredere kijk. Is het puur een fysiek probleem of zijn er nog andere stressgerelateerde factoren? Zo kan spanning gerelateerd zijn aan nek- en schouderklachten. Onze collega Dirk Doop, master in de psychosomatische fysiotherapie, komt dan in beeld. Verder zijn we ook gespecialiseerd in hart-, vaat- en longtherapie. Die expertise komt nu goed van pas bij de revalidatie van ex-Covid patiënten. Zij hebben onder andere last van vermoeidheid, kortademigheid en spierpijn. Natuurlijk trainen we de belastbaarheid en de conditie, maar daarnaast besteden we ook aandacht aan mogelijk stress gerelateerde factoren en bijvoorbeeld onbegrip om het vertrouwen in het eigen lichaam te herstellen.”

PREVENTIE WERKT!
“Onze collega’s Pedro en René houden zich bezig met preventie binnen bedrijven via onze TIGRA dienstverlening. Het aantal burn-out en stressklachten neemt namelijk door de coronacrisis aanzienlijk toe. Vitale medewerkers verzuimen minder en zijn productiever. Vroegtijdig signaleren van uitval biedt dus enorme kansen. Hoe ga je om met de thuiswerktendens? Hoe begeleid je werknemers na het thuiswerken weer naar de werkvloer? Hoe spelen gezondheid en leefstijl een rol op de werkvloer? Uiteindelijk gaat hier niemand de deur uit zonder een oplossing op maat!”

Baron de Coubertinlaan 31b
079 - 361 62 46
info@corpusactivum.nl
www.corpusactivum.nl