skinso

Achter elke huid schuilt een verhaal en ieder huidprobleem is uniek. Er bestaan dus meerdere behandeltechnieken,” vertelt huidtherapeut Dion Timmer van Skinso Paramedisch Centrum voor Huidtherapie. “Zo beschikken we sinds een paar maanden over een nieuwe lasertechniek. Het is een fractionele CO2-laser die minuscule gaatjes schiet in de huid die daardoor sneller herstelt. Daarom is deze laser zeer geschikt voor het verwijderen van pigmentvlekken, litteken-vervaging, rimpelvermindering, huidverjonging en de behandeling van milde zonneschades.”

Skinso beschikt over zeer effectieve fractionele CO2-laser voor huidverjonging en huidverbetering!

“Natuurlijk pakten we dergelijke huidproblemen al aan, maar we wilden steeds specifieker kijken welke lasertechniek het best bij iemands huidprobleem past. De onlangs aangeschafte innovatieve, fractionele CO2-laser is dus een zeer effectieve aanvulling op onze behandelopties,” vervolgt Dion. “Deze laser wordt ook gebruikt door dermatologen en chirurgen. Het is een intensieve verdampende lasertechniek. Voor alle huidlagen hebben we eigenlijk een techniek, maar deze CO2-laser gaat het diepst de huid in. Daarom zit er bij huidverbetering of de aanpak van littekens een half jaar tussen iedere behandeling, zodat de huid goed kan herstellen. Het behandeltraject duurt dan anderhalf jaar. Er zijn natuurlijk ook mildere technieken die we met de CO2-laser kunnen combineren zoals peelings.”      

skinso

UITGEBREID HUIDCONSULT
“Patiënten komen hier op eigen initiatief, door mond-tot-mondreclame of na advies van huisarts of dermatoloog. Vaak hebben ze niet alleen vragen over hun huidprobleem, maar ook verwachtingen die gekoppeld kunnen zijn aan een medische geschiedenis. Twee essentiële vragen spelen een rol. Wat is het huidprobleem en wat wil je bereiken? Deze verwachting vormt voor mij het uitgangspunt om zorg op maat te kunnen bieden.”

“Sommige patiënten geven juist aan wat ze niet willen zoals sterke huidreacties tijdens de herstelperiode na een behandeling. Ze willen snel van het huidprobleem af met de minste ongemakken. Voor anderen maakt dat weer niet uit. Bij een gezonde medische achtergrond kunnen we de CO2- Laser bijvoorbeeld inzetten voor het vlakker maken van een litteken. Bij een roker, geneest een wond vaak slechter en dan is de CO2-laser niet geschikt. We kijken dan naar alternatieve technieken die wel verbetering geven, maar minder belastend zijn voor de huid. Uiteindelijk beslissen we, na het uitgebreide huidconsult, samen over de beste behandeltechniek.”

BIG GEREGISTREERD
“Huidtherapeut is een paramedisch beroep. We zijn dan ook aangesloten bij de Wet BIG. BIG staat voor: Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. De Wet BIG geeft regels voor beroepen in de gezondheidszorg en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen. De BIG-registratie geldt niet onbeperkt. Elke vijf jaar volgt er een herregistratie. Zo blijven we voldoen aan protocollen en kwaliteitseisen.”

“Ruim twaalf jaar geleden is de samenwerking tussen Skinso en de dermatologen van de LangeLand Huidkliniek ontstaan. Van daaruit hebben we vervolgens de EOS Huidlaserkliniek opgericht. Inmiddels werken we ook samen met (plastisch) chirurgen van het LangeLand Ziekenhuis en Mamacare. Samen staan we garant voor specialistische én deskundige zorg voor de huid. Effectief en specifiek afgestemd op ieder huidprobleem.”

SKINSO PARAMEDISCH CENTRUM VOOR HUIDTHERAPIE & EOS HUIDLASERKLINIEK
Europaweg 151
2711 ER Zoetermeer
079 – 346 26 84
info@eoshuidkliniek.nl
www.huidtherapievooru.nl
www.eoshuidkliniek.nl