Scope fysiotherapie & sport

Sportminded. Zo zou je (sport)fysiothera-  peut Barry Faas gerust kunnen omschrijven. Zijn roots liggen in de judosport waar de aanpak van blessures hem aansprak. Na de sportopleiding aan het Cios verlegde hij zijn interesse dan ook naar de fysiotherapie. Vervolgens rondde de Zoetermeerder een master sportfysiotherapie af. Na twintig jaar praktijkervaring in Zoetermeer, kreeg hij in september 2020 de kans om in het prestigieuze Gymworld een praktijk te starten. Met de focus op actief revalideren wil hij het verschil maken.

Scope fysiotherapie & sport profileert zich met een andere kijk op revalideren!

“Uiteindelijk wil je je ideeën en inzichten toepassen in een eigen praktijk en Gymworld ademt natuurlijk een en al sport uit. Dat sprak mij aan,” vervolgt Barry. “Bovendien was er al een samenwerking met de gymnastiekverenigingen ProPatria en CGV Zoetermeer. In onze oefenruimte van 130 m2 met professionele oefenapparatuur trainen en revalideren meisjes van de Nederlandse kernploeg Turnen, maar uiteraard is iedereen welkom van jong tot oud voor (sport)fysiotherapie en/of bewegingsadvies. Beweging in het dagelijkse leven is namelijk essentieel voor een gezonde en vitale toekomst. Die omstandigheden kunnen wij creëren. De focus van onze praktijk ligt overigens op de algemene fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten pakken samen met de patiënt lichamelijke klachten aan en/of werken we aan het verbeteren van de fysieke conditie. Daarbij werken we nauw samen met andere disciplines uit de regio zoals orthopeden, sportartsen en (sport)diëtisten.”

Scope fysiotherapie & sport

SPECIALISTISCHE ZORG OP MAAT
“Er zijn patiënten die hier na hun revalidatie blijven trainen om juist blessures te voorkomen. Een kwestie van specialistische zorg op maat die gekoppeld is aan onze visie. Scope staat voor een specifieke kijk op het vak die we willen uitdragen. We hebben daarvoor een model ontwikkeld met bepaalde uitgangspunten. Hoe zou je zelf bij klachten benaderd willen worden en wat vind je belangrijk? Wat kan je bijvoorbeeld nog wel of juist niet bij een enkelblessure? Hoe kun je iemand motiveren en hoe pak je het vakinhoudelijk aan? We coachen dus mensen op revalidatie en zo gaan we samen het traject in. Het model stoelt op persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke inzichten die resulteren in zorg op maat. Zo moeten mensen met lage rugklachten snel weer in beweging komen, maar er zijn meerdere omstandigheden waar we rekening mee moeten houden. Heb je last van (werk)stress? Hoe is de algemene conditie? Die variabelen nemen we mee in het behandeltraject en maken deel uit van onze effectieve werkwijze die we op alle leeftijds-categorieën kunnen toepassen.”

VOORWAARDEN CREËREN
“Onze werkwijze houdt dus rekening met wetenschappelijke inzichten die we praktisch maken op basis van twintig jaar ervaring. Motivatie speelt daarbij een belangrijke rol, want uiteindelijk moet je zelf actief revalideren. Natuurlijk passen we ook diverse behandeltechnieken toe, maar eerst creëren we voorwaarden. Kun je bijvoorbeeld je knie niet goed strekken? Dan is het optimaliseren van die klacht de eerste stap. Vervolgens bekijken we de opbouw van de belastbaarheid. Iedere patiënt is uniek en tijdens de uitgebreide intake inventariseren we het klachtenbeeld, zodat we op basis van wensen en doelen samen een behandelplan kunnen opstellen. Heb je interesse in onze andere kijk op revalideren? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.”

Amerikaweg 133
2712 AV Zoetermeer
079 - 303 00 58
info@scopefysiotherapie.nl
www.scopefysiotherapie.nl