Mijn Zaak Zoetermeer KRANT NR 1 - 2024

SCHOENMAKERIJ TICO

Als lid van het Schoenmakers Gilde krijgt Tico elk jaar onverwacht bezoek van de controleurs van het Schoenmakers Gilde en ook dit jaar heeft Tico weer een uitstekende beoordeling ontvangen.

Schoenmaker Tico ontvangt een uitstekende beoordeling van Schoenmakers Gilde

“Alle schoenen die we op dat moment hersteld hebben worden stuk voor stuk gecontroleerd en beoordeeld op de kwaliteit” legt Tico uit. Het keur-merk betekent ook dat wij voor alle bekende schoenmerken met de originele materialen het herstelwerk kunnen uitvoeren. Het certificaat werd uitgereikt door directieleden van de welbekende schoenfabrikanten Van Bommel en Van Lier.

STOOMREINIGER
De Scarpa Vapor is een speciale machine voor het reinigen van alle soorten schoenen. Stoom zorgt ervoor dat het vuil loslaat van bijvoorbeeld leer of suède en kan de meeste vlekken verwijderen. En dat voor prijzen vanaf slechts 25 euro. Het apparaat maakt jouw schoenen van binnen en buiten compleet schoon. Door stoom met een reinigingsmiddel te injecteren en vervolgens met een speciale borstel te bewerken, kan de stoomreiniger vuil oplossen en verwijderen. “Soms zijn schoenen zo vuil dat we ze in twee etappes moeten reinigen, maar het resultaat is altijd verbluffend”, vertelt Tico, terwijl hij de stoomreiniger demonstreert. “We willen de schoen als nieuw krijgen. Ideaal voor als bijvoorbeeld dure schoenen die vies zijn geworden na een avondje stappen en weer een tijdje de kast ingaan.”

SCHOENMAKERIJ TICO

DROOGKAST
Naast de stoomreiniger heeft de Scarpa Vapor ook een droogkast. De schoenen worden daarin op een veilige manier gedroogd en tegelijkertijd gedesinfecteerd. Hete lucht zorgt ervoor dat de schoenen snel drogen en dat leer zacht blijft. De ingebouwde ozonlamp zorgt voor eliminatie van bacteriën en laat zelfs nare geurtjes verdwijnen.

OVERAL VETERS
Tico is bovendien gespecialiseerd in veters, voor schoenen van dure merken, sneakers en kinderschoenen. “In mijn filiaal in de AHXL-passage (Westwaarts) heb ik van alles. Veters met lichtjes erin, leren veters, stretchveters, satijnenveters. En natuurlijk in veel verschillende kleuren. Ook heb ik grote rollen veters, zodat ik ze precies op maat kan knippen en je nooit meer veel te lange of te korte veters hebt.” Is jouw veter al kapot? Tico kan het uiteinde weer maken met een nieuwe veterpink, in vier verschillende kleuren.

PORTEMONNEES
In de knusse schoenmakerij in de Passage (Luxemburglaan) vind je ook een nieuwe lijn leren portemonnees en riemen. Ook laatstgenoemde kunnen op maat gemaakt worden. De bekendste schoenmaker van Zoetermeer kan ook naamplaten leveren en sleutels laten bijmaken. “Die worden gemaakt, terwijl de klant wacht. Een gewone sleutel, autosleutel, puntjessleutel, met of zonder certificaat.”

ONDERHOUD
Wij hebben alles om de mooie schoenen van onder meer Greve, Van Bommel en Van Lier in topconditie te houden. Deze  onderhouds-producten zijn alleen in AHXL-passage (Westwaarts) te krijgen. Natuurlijk hebben we ook voor gewone schoenen verschillende steunzolen, binnenzolen en schoenbedzolen. Datzelfde geldt voor alle wandel- en bergschoenen met originele zool. We kunnen zelfs dameslaarzen laten innemen of juist breder laten maken. De laars kunnen we zo speciaal op maat maken.”

SCHOENMAKERIJ TICO
Stadshart 7 dagen per week open!

Vestigingen: Westwaarts,
Luxemburglaan en Oosterheemplein.
079 - 360 80 96
www.schoenmakerijtico.nl