Mijn Zaak Zoetermeer MAGAZINE NR 4 - APRIL 2022

seldenthuis

Bob Seldenthuis. Al jong intrigeerde de bouwwereld hem. Van niets iets maken is zijn passie. Tijdens zijn studie werktuigbouwkunde werkte hij in de staalbouw en op zijn 19e startte hij officieel bij een ingenieursbureau. Na vijf jaar trok hij de stoute schoenen aan en zo werd Seldenthuis Engineering B.V. in 2010 een feit. “Voor een bouwplan dienen verschillende plannen, rapportages, berekeningen en tekeningen opgesteld te worden,” begint Bob.

Samen werken wij creatief en enthousiast aan elke uitdaging!

“Dat is tijdrovend en specialistisch werk. Wij ontzorgen bij het gehele traject vanaf het eerste idee tot en met de uitvoering van de tekeningen. Snel, secuur en doeltreffend. We willen het vooral anders en beter doen,” vertelt Bob. “In de beginjaren lag de focus op tekenwerk voor de staalbouw, omdat ik op dat vlak al volop expertise in de praktijk had opgedaan. Je moet daarbij denken aan constructietekeningen van bedrijfshallen, bruggen en hoogbouw. Gestaag groeide ons bedrijf, dat sinds 2018 gevestigd is aan de Willem Dreeslaan. Op dit moment bestaat ons team uit tien ervaren constructeurs en tekenaars. Seldenthuis Engineering bestaat sinds enige tijd uit twee takken: Engineering en Bouwadvies. Bouwadvies verlenen we voornamelijk aan ondernemers die bijvoorbeeld een nieuw bedrijfspand willen bouwen of hun bedrijfspand willen uitbreiden met een extra verdieping. Maar ook particulieren zijn welkom voor een eenvoudige uitbreiding tot en met een compleet nieuwe villa.” ‘’Wij denken mee, geven advies, rekenen en tekenen heel graag om zo tot de beste, mooiste en voor de klant meest interessante oplossing te komen.’’

seldenthuis

PROCEDURE BOUWADVIES
Hoe ziet een bouwadviesprocedure eruit? “Momenteel zijn we in het Stadshart voor een opdrachtgever, die een extra verdieping op een woontoren van vijf lagen wil, aan het werk. Allereerst duiken we dan in de gemeentearchieven en halen we de benodigde stukken op. Is het wel mogelijk? Kan de bestaande constructie het wel aan? Verder zijn er ook genoeg bedrijven die een nieuw bedrijfspand willen neerzetten. De ombouw van kantoren naar woningen is echt van deze tijd. Zo hebben we in de Daguerrestraat in Den Haag, een voormalig schoolgebouw getransformeerd naar 21 bijzondere appartementen, compleet met vides. Voor dat project hebben we constructief vooronderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor het ophogen van bestaande muuropeningen en balken in de plafonds, de constructieve uitwerking van de nieuwe tussenvloeren en de uitwerking van staalconstructies voor nieuwe muuropeningen en het ophogen van bestaande muuropeningen. In dat project kwam onze expertise en creativiteit m.b.t. bouwadvies op het gebied van vooronderzoek, vergunningsaanvragen en realisering volledig tot zijn recht.”

PRAKTISCH, LAAGDREMPELIG EN DOELBEWUST
“Wij werken voornamelijk voor vastgoedontwikkelaars, architectenbureaus en aannemers. De kracht van onze constructeurs is goed luisteren naar de wensen van onze opdrachtgevers. Goede onderlinge communicatie is hierbij van essentieel belang. Wat wil je nu en wat in de toekomst? Wat zou er kunnen veranderen? Voldoet de constructie dan nog steeds aan alle voorgeschreven eisen? Met onze berekeningen en tekeningen kan een aannemer direct aan de slag. Zo beschrijven we tot aan het laatste boutje hoe iets gebouwd moet worden. We maken een complex proces simpel. Daar heb je goede, zeer gedetailleerde tekeningen en beschrijvingen voor nodig die vakmanschap en creativiteit vereisen. We hebben dan ook uitsluitend hoogopgeleide constructeurs en tekenaars in dienst. Samengevat zetten we ideeën om tot productie en tijdens dat proces zijn wij de praktische, goed bereikbare en doelbewuste teamplayer die de touwtjes graag in handen heeft.”

Willem Dreeslaan 436 A
2729 NK Zoetermeer
088 - 011 44 44
info@seldenthuis-bouwadvies.nl
www.seldenthuis-bouwadvies.nl