corpus health

Eerlijk gezegd was ik een klein beetje sceptisch. Een bezoek aan Corpus Health, een centrum voor integrale therapie. De praktijk houdt zich al 50 jaar bezig met ‘gezondheid van binnenuit’, zoals de website vermeldt. Wat kan ik daarvan verwachten? Nou, ik werd aangenaam verrast!

Ouderdomsklachten? Of voelt u zich uitgedokterd? Ga dan naar Corpus Health

Voelt u zich uitgedokterd? Ga dan naar Corpus Health. Het begint met een persoonlijk intakegesprek met de therapeut. Vervolgens wordt er een bodyscan van u gemaakt. U legt de handen en voeten op geavanceerde platen met ingebouwde sensoren, u krijgt een saturatiemeter om de vinger en er worden twee elektroden op het voorhoofd geplakt. Op die manier wordt het lichaam intercellulair doorgemeten. Een grondige en betrouwbare analyse van hoe het lichaam er van binnen uitziet. 85% van alle ziektebeelden is hiermee in kaart te brengen. De overige 15% is aangeboren. U voelt helemaal niets van de bodyscan!

HET TOTALE PLAATJE
Maar waarom heeft de huisarts geen bodyscan? Michelle Zuurmond van Corpus Health geeft uitleg: “Dat zit niet binnen de opleiding van de huisarts. In ziekenhuizen wordt het wel steeds vaker gebruikt. Er zijn ook artsenpraktijken die graag gebruik maken van onze bodyscan. Wij zien het totale plaatje én daarmee de verbanden binnen het lichaam”, vertelt ze, terwijl ze een rondleiding geeft. Ze laat onder meer een medische hoogtekamer zien, waarin u op nagebootste (berg)hoogte kan werken aan uw gezondheid.

GEZONDHEID VAN BINNENUIT
De bodyscan laat zien waar de oorzaak van de lichamelijke klachten vandaan komt. Wat voor klachten? Dat kan werkelijk alles zijn. Het lichaam is echter in staat om zichzelf te genezen en gezond te houden, maar alleen als het de juiste bouwstenen, enzymen en stimulansen krijgt. Corpus Health combineert verschillende therapieën met enzymtherapie en voedingssupplementen als basis. Enzymen zijn natuurlijke stoffen die in elk lichaam voorkomen. Soms heeft u een tekort door een aangeboren aanleg, verouderingsprocessen en ‘verarming’ van het voedsel. Dat moet worden aangevuld, waardoor de balans in het lichaam kan worden hersteld. 

corpus health

HERSENEN TRAINEN
Eén van de veel gebruikte therapieën is neurofeedback-training. Hiermee kan Corpus Health heel gericht de hersenen trainen om ze beter te laten functioneren. U krijgt hierbij elektroden op het hoofd. U gaat bijvoorbeeld een film kijken en wanneer de hersens op de juiste manier gaan focussen, wordt de film schermvullend. Wanneer de hersenen niet presteren zoals beoogd zal het beeld zeer klein worden. U bestuurt dus de film met uw hersenen. Zo worden de hersenen getraind.

QEEG
Voordat men kan beginnen met de neurofeedback-training is het noodzakelijk dat er een QEEG wordt gemaakt. Een QEEG geeft een 3D-beeld van de hersenen, waardoor de therapeut van Corpus Health kan zien waar de behandeling precies nodig is. Om de hersengolven te meten krijgt u een geavanceerde cap op. Hierin worden sensoren bevestigd die de hersengolven meten. 

TDCS
tDCS wordt vaak ingezet bij bijvoorbeeld ADHD, depressie, burn-out en dyslexie. Ook hierbij wordt een geavanceerde cap met elektroden geplaatst, waarmee lichte impulsen worden afgegeven. Hiermee wordt de optimale balans in de hersenactiviteit en de hersenfunctie gerealiseerd. 

RTMS
Het rTMS apparaat werkt met een magnetische laser die door de schedel heen gaat naar de plek die behandeld moet worden. Dit is een zorgvuldig op de patiënt afgestemd programma. Zodoende wordt er geen schade aangebracht aan de hersenen. rTMS werkt onder meer tegen dementie, Parkinson, epilepsie, schizofrenie, burn-out, depressie, herseninfarct, TIA, obsessief-compulsieve stoornis, ADHD en angsten. 

ALZHEIMER HET HOOFD BIEDEN
Aan het eind van het jaar komt Corpus Health met een unieke ontwikkeling: de ziekte van Alzheimer tegenhouden en zelfs verhelpen! Michelle: “Op dit moment zijn er in Frankrijk, Engeland, Duitsland en Amerika slechts enkele klinieken die deze ultramoderne techniek toepassen. De apparatuur hebben wij al in huis, maar we wachten nog op de software. In Amerika kunnen ze zelfs al 85% genezen op deze wijze. We kunnen nu via rTMS Alzheimer stabiliseren, maar dan kunnen we écht een stap verder!"

LAST VAN TINNITUS? 
CORPUS HEALTH HEEFT DÉ OPLOSSING!

TINNITUS
Sinds kort heeft Corpus Health ook een oplossing voor tinnitus, beter bekend als ‘oorsuizen’ Dat kan bijvoorbeeld bestaan uit kraken, knarsen, piepen, sissen en brommen. Tinnitus kan soms zo heftig zijn dat de tinnituspatiënt hierdoor belemmerd wordt om ’normaal’ te functioneren. Tinnitus kan zo overheersen dat helder denken niet meer mogelijk is. Vaak gaat het ook gepaard met gevoelens van machteloosheid, neerslachtigheid en kan zelfs leiden tot zelfmoord. 

TINNITUS TENIET DOEN 
Tinnitus kan sterk worden teruggedrongen Vaak is zelfs 100% genezing mogelijk. Dit kan dankzij de therapievorm tDCS. Bij 20 tot 30 behandelingen, in combinatie met de tinnitus-enzymtherapie, kunnen al uitstekende resultaten merkbaar zijn. Corpus Health kreeg hier veel vraag naar en heeft dit zelf al grondig onderzocht. Ook in de Verenigde Staten is de werking van tDCS tegen tinnitus bewezen. Probeer het zelf!

Ondanks dit verhelderende verhaal nog steeds vragen? Heeft u bepaalde lichamelijke klachten of liever voorkomen dan genezen? Maak een afspraak bij Corpus Health en doe de bodyscan!

Willem Dreeslaan 201
2729 NE Zoetermeer
079 - 331 16 74
info@corpushealth.nl
www.corpushealth.nl